About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

14 січня 2014 р.

Тернопіль. Галицька дефіляда. Хуртовина

Цих вихідних в Тернополі відбувся один цікавий захід - від п'ятниці 10 січня до понеділка 13го завдяки рестораторам міста тривав фестиваль "Галицька дефіляда".
Напевне через погоду і не дуже вдале розташування то всьо було малолюдне і якесь трохи печальне, та все ж охочі подивитись і скуштувати були. Серед них і я - ще два тижні тому знайшла інфу про захід, але виникали певні технічні питання. В неділю я зі всією своєю скромністю наглістю "впала на хвіст" Михайлу, тому комфортно з'їздила туди і назад, все, що мене цікавило побачила, ба навіть більше:) Йому ж тепер треба вручити премію за терпіння:):):)
Отож, захід відбувався не вперше, а точніше - вдруге. Судячи з відгуків, вперше це було крутіше. Цього разу подію з центру міста перенесли в спальний район. Я так зрозуміла, що не всі заявлені учасники взяли участь, оскільки яток було мало.
Перше, що впало в очі - ялинка. Патріотична. З жовто-блакитними бантиками.
Мені то всьо нагадувало  Майдан - народ грівся біля бочок, багато страв готувалось на вогні, бракувало хіба канапок з ковбасою і сиром :)
На вогні нам готували ковбаски (непогано, але я не в захваті - дещо сухі).
 Так само на вогні якась цьоця варила вареники з картоплею.
Тут же вона гріла і шкварки до вареників.
Такий собі пікнічок в місті:)
Поруч хлопці готували шашлики.  Вдоволі великих кількостях - сумніваюсь, що в таку погоду там буде стільки охочих, хоча, може і помиляюсь..
Взагалі, серед цілей заходу були презентація регіональної кухні це ми побачили), натуральних продуктів ( не бачили... Хіба кілька екземплярів від закладу "Старий млин"), підтримка різдвяних традицій (діти колядували, виступали з вертепами). Планувались також забави, конкурси, цікаві виступи та приготування "куті по-тернопільськи". Ми того не застали:(
Основна публіка - батьки тих же дітей, що колядували на сцені.
Щодо кухні - все, що ми бачили було типово місцеве - ковбаси, сало, соління, солодощі, кутя, наливки і т.п.
Алкоголю було багацько... Зрештою, в таку пору він певне добре йшов... Переважали самогон та наливки власного приготування.
Деякі заклади були креативні:)
Вперше бачила соління в вазах-акваріумах. Виглядало круто.
Були пампухи (6-7 грн. за штуку) - сирні та класичні з повидлом, непогані, але пробувала і кращі. Виглядало, що справді домашнього виробництва.
 Частували кутею. Михайло казав. що непогана. Я не пробувала - не фанат, ще й алергію на горіхи маю... Решта - за гроші. Ціни більш-менш адекватні, ще б погоди до того всього...
Гірше з натурпродуктом - я думала, що матиму можливість купити нормальної домашньої ковбаси, якогось прикольного козячого сиру чи ще щось в тому дусі, та, на жаль, тут такого не було... Напевне таки через погоду. Ми приїхали ближче до обіду і почалась хуртовина з сильним вітром. Потім як стишилось - почали підтягуватись люди. Апогей, напевне, був ввечері.
Думаю, якщо влітку буде така ж подія  і знову відбуватиметься в центрі - все буде набагато краще:)
Щодо дегустацій - я пробувала вищезгадані пампухи,  також брала ковбаску в лаваші (фото немає, бо невотогенічно виглядало), Михайло брав комплект "Ситий кум", куди входила бульбочка з козячою тушонкою й соління (кілька помідорок) і таку ж як я ковбаску. Його комплект коштував 35 грн.
З того всього мені найбільше сподобався хліб власного виробництва з соняшниковим насінням. Дійсно смачний.
Поробивши трохи фоток ми поїхали грітись в "Старий млин" - неймовірно атмосферне місце з гарним сервісом та цікавим меню. Про нього - в наступному пості (надто в мене від того закладу багато позитивних вражень, я аж розгубилась:) )
Вибачайте за якість фото - коли сніг заліплює об'єктив знимкувати не так і просто :)

4 коментарі:

  1. Ух ти, а я в Тернополі живу, і на зимову Галицьку дефіляду так і не потрапила! На вихідних була зайнята, а в понеділок прийшла - а там вже пусто і сумно... Найстійкіші з продавців казали, що всіх розігнала погода. Осіння дефіляда дійсно була краща - ось тут мої враження про подію: http://kaleydoskopchuk.blogspot.com/2013/10/blog-post_28.html
    Надя, наступного разу, як будеш в Тернополі - маякни перед тим, можна зустрітися ))) Чекаю твоїх вражень від "Старого млина" - це один з моїх улюблених ресторанів ! )))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. обов'язково:) погода справді була "нельотна", вітрисько неймовірний ( та й місцина не надто затишна). Маю надію, що як буде наступний захід в теплу пору і в центрі міста все буде значно краще:) а про "Старий млин" вже майже дописала, ще фото доробляю.

      Видалити
  2. Привіт, Надя! Трохи строгий відгук получився, але читати і розглядати все рівно цікаво.
    Яка думка про акваріуми виникла. Я схожий теж маю, в Тернополі ж куплений. Там поряд "Бережанське скло" є. Мабуть дешево брали, от і помідорки поскидали.
    Сижу зара і облизуюсь від тих Твоїх фоток з ковбасками і варениками від цьоці :-)))
    Один раз була у "Ст.млині". Тоді ще не вистачило фантазії пофоткати інтер'єр. Цікаво буде побачити його Твоїми очима.
    Ціни там немаленькі, як на мене і перенасичено експонатами та оформленням.
    Мені б пампушечку! Ще восени накупили олії по знижках, мрію насмажити на Йордан, лищ би час був :-)
    Маєш може якісь рекомендації по приготуванню? ;-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Привіт:) може трохи строгий, але який вже є:) Але помідорки круто плавають, хіба ні? "Старий млин" справді має немалі ціни, може трохи і забагато експонатів, але, з іншого боку, почуваєш себе як в музеї, де все можна роздивитись та почіпати. Та й як раз в півроку чи рік сходити - то доволі прийнятно.
      Непоганий рецепт пампухів оцей, з більшою кількістю яєць http://kosholka.blogspot.com/2014/01/blog-post_2381.html успіхів у приготуванні :)

      Видалити