About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

3 січня 2014 р.

Закуска з печінки "Хід конем"

Це напевне одна з найулюбленіших моїх закусок на святковому столі:) Моя мама робить напевне чи не найсмачніший печінковий торт серед моїх знайомих, Леська зі мною в тому точно погодиться 8-)
Але печінковий торт просто - то нудно. Ну що цікавого? Круглий, порізаний як торт, але щось не так, немає родзинки. Та й порції виходять однакового розміру, а хтось хочу більше, а комусь навпаки - достатньо меншого. Я вирішила зробити хід конем - а чому б не подати печінковий торт як канапе-шахматку, порізавши на шматочки 3х3 см? І вигляд кращий, і кожен візьме стільки, скільки йому сподобаєтсья:)
Я пекла на великій пательні коржі діаметром 22-26 см., тому що так було легше потім різати (менше країв-обрізків)
Якщо дивитись в загальному розрахунку - з рецепту вийде три перемазанці по 6-7 коржів кожен. Коржі мають бути тонкі і делікатні, нагадувати млинці на налисники. Отож, на такий рецепт вам знадобиться:
- півкілограма печінки (брала свинячу)
- 100 грам сала
- 2 яйця
- 1/3 склянки молока
- 2 стлові ложки борошна з гіркою
- сіль, перець, соди на кінчику ножа
- вода (аби довести до консистенції рідкого  тіста)
На начинку:
- 3 плавлених сирка
- майонез
- 5-6 зубків часнику
- сіль, перець - до смаку
- столова ложка натертої на дрібну терку вареної моркви ( варила на "шубу", а шматок морквини потерла в перемазку печінкової закуски)
Печінку та сало перемолоти на м'ясорубці, до "фаршу" додати яйця та спеції, влити молоко та додати борошно. Бажано то всьо перебити ручним блендером. Додати води рівно стільки, аби тісто було як на налисники - не густе.
Пательню змащувати олією з допомогою пензлика та смажити млинці, перевертаючи лопаткою. Чим менший діаметр - тим легше перевернути. Але не раджу смажити їх товстими - потім буде не так смачно і ніжно.
Для начинки я попередньо приморозила сирочки, аби легше натрирались. Натерла їх на крупну терку, витиснула до них часник, додала моркву, а майонезу дала стільки, аби воно було кремоподібне ( десь пішло 4-5 столових ложок з верхом).
Пляцочки щедро перемазати, зверху помазати майонезом, перед подачею порізати, притрусити тертим "твердим" сиром. Декорувала мандаринкою - смачне поєднання з печінкою, між іншим. В мене перед подачею вони стояли ніч в холодильнику. Себто навіть так: я їх посмажила звечора, на наступний вечір перемазала, а ще на наступний їла. Якщо ви посмажили, але перемазуватимете пізніше - тримайте пляцочки в холодильнику в закритій ємності, або ж під харчовою плівкою.
Смачного:)

4 коментарі:

  1. Надя, печеночный тортик - это всегда вкусно! Очень красиво получилось! Чудесная идея подавать торт уже нарезанным кусочками.

    ВідповістиВидалити
  2. Надя, класна подача! я обожнюю печінковий торт але сама ніколи ще не готувала:) коли надумаю то точно скористаюсь твоїм рецептом)

    ВідповістиВидалити
  3. Я не встигаю за твоїм темпом написання постів все коментувати і читати:) тому не дивуйся що я коментую так пізно:)

    ВідповістиВидалити
  4. я просто обожнюю печінковий тортик, а така гарна презентація надасть йому зовсім новий смак :)))
    дякую!!!

    ВідповістиВидалити