About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

3 січня 2014 р.

Смак свята.8.Кулеша та "запалені" гриби

Продовжую публікувати рецепти зі збірника:) Цей рецепт насправді на вигляд суттєво простіший, я б навіть сказала "селянський" - ідеально пасує до поливяного посуду та дерев'яних ложок. 
Це так, ліричний виступ. Смак той самий - максимально натуральний та близький до природи та гірського села.
Кулеша - це напевне одна з найтрадиційніших українських страв, адже каші - то основа меню українців протягом довгого часу. В галицькій кухні також багато страв мали в основі каші та крупи. 
Кулеша, воно ж італійська полента (з кукурудзяної крупи), воно ж мамалига (з борошна), страва багатонаціональна, та принцип приготування та подачі в більшості випадків однаковий. Мені потрібно було зробити страву фотогенічною та ефектною, та повторюсь - в основі лежить найпростіше, що можна зготувати.
Для цього вам знадобиться:
- склянка сушених білих грибів (можна замінити печерицями)
- 2  склянки кукурудзяної крупи (або борошна грубого помолу)
- цибулина середнього розміру
- столова ложка борошна
- олія, сіль, перець
Гриби залити на ніч водою, потім в тій же воді зварити. Готові гриби відкинути на друшляк. Потім порізати соломкою. Цибулю дрібно покришити та підсмажити на олії до золотистого кольору, додати порізані гриби, посолити та поперчити.
Борошно засмажити на олії, додати відвар з грибів, додати сіль та перець, довести до кипіння. Має вийти густий соус.
До киплячої води всипати кукурудзяне борошно і весь час помішуючи дати покипіти 10 хвилин. Варити, поки не вбере воду. Далі викласти в пласку посудину і поставити на кілька хвилин в духовку, до утворення шкірочки. Я попередньо вистилала пергаментом - тоді легко випадатиме потім.
Готову кулешу порізати (або витиснути з допомогою кулінарних кілець чи форм) і подавати  з грибним соусом та підсмаженими з  цибулею  грибами.

4 коментарі:

  1. М-м-м, до чего люблю такое блюдо. В наших краях варят мамалыгу. И подаю я ее с овечьей тертой брынзой. А теперь захотелось с грибочками, как у тебя! Подача просто прекрасная! Ни за что бы не догадалась вырезать звездочки...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ну це дуже споріднені страви, хіба трішки відрізняється метод приготування. В нас з сиром банош роблять, та й то - в кожного свій рецепт:) А зірочки то якось святково:) А з грибами спробуйте, направді смачно. Тільки можете не різати так дрібно як на картинці не формувати колечком - а просто щедро полити кашу зверху!

      Видалити
    2. О-о-о, банош - это безумно вкусно! Надя, а у тебя нет в блоге рецепта баноша? Я пробовала готовить по рецептам из интернета, но все не то... Мы как-то в Ивано-Франковске отдыхали и заказывали банош. Остались очень яркие воспоминания.

      Видалити
    3. Є :) і спеціально для вас після свят зготую і запощу:) бо зараз більш святкових страв хочеться, а от після свят - саме враз проста їжа.

      Видалити