About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

2 січня 2014 р.

Смак свята.7.Капуста засипана

До найсмачнішого зимового свята залишається кілька днів, а я пропоную сьомий рецепт на Святвечір з сувенірного міні-збірничка, який можна придбати в сувенірних крамничках за наступними адресами у Львові:
- площа Ринок 15 
- площа Коліївщини, 1 (Вхід з вулиці староєврейська)
- вул. Сербська 4 
- вул. Сербська 6 
- вул.Краківська 22
Страва дуже проста, але дуже поживна. Можна також готувати як гарнір до м'ясних страв з підливою, або ж до смаженої рибки. До знайомства з "Клубом галицької кухні" я за таким рецептом не готувала ніколи, але смаком страви була приємно вражена - прості інгридієнти створюють оригінальне поєднання. А ще таке поєднання смачне з соусом "бешамель" або ж просто сметанкою.
Я цю страву готувала в керамічному посуді, оскільки в ньому запечені страви виходять смачніші, ну і це якось більш логічно до такого перепису. Я брала керамічного банячка орієнтовним об'ємом півтора літра. 
Якщо дуже не захоплюватись, то вийде орієнтовно 8-10 порцій гарніру. багато того не з'їсте - надто ситне, а ось як доповнення до того ж оселедця на різдвяному столі - перфектно.

Отож для такої страви готуйте:
- 300-400 грам свіжої капусти
- жменя квашеної капусти
- морквина
- 100 грам пшона
- сіль, перець, олія, горошини духмяного перцю
Капусту посікти та викласти на пательню з невеликою кількості олії. Тушкувати під закритою кришкою 5 хвилин. Додати квашену капусту, і тушкувати ще хвилини зо три. Посолити, поперчити.
Моркву натерти на дрібну терку на вистелити дно глиняного банячка, в якому буде запікатись капуста. Покласти кілька горошин духмяного перцю.Можна покласти кілька шматочків кореню петрушки або ж гілочку сухого стебла кропу.
До капусти додати 100-120 грамів промитого пшона, добре вимішати. Капусту з пшоном викласти на моркву, влити зверху трішки води та 2 столові ложки олії. 
Закрити кришкою і тушкувати в духовці близько години при температурі 160-170 градусів. Готову капусту подавати порційно, можна формувати як гарнір за допомогою кулінарних кілець.

При подачі можна збризнути лимонним соком та посипати зеленою цибулькою.

2 коментарі:

  1. Надюша, вроде бы блюдо простое, а как красиво подано! Очень захотелось попробовать такой капусты.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. маєте нагоду на Святвечір спробувати:)

      Видалити