About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

27 грудня 2013 р.

Три салати, або маленька підказка до новорічних свят

Нині мова піде про три прості, але гарні та ефектні салати, які стануть доречними на будь-якому святковому столі. Приготування не займе багато часу, до того ж можна зробити заготовку напередодні ( до першого) або просто зімпровізувати (як  з третім), ну або ж зробити все класично просто, як в салаті під номером 2.
Для першого салату вам знадобиться:
- баночка консервованих персиків-половинок ( в баночці орієнтовно 7 половинок)
- невеликий огірок
- кілька плястерок полядвиці
- жменя оливок
- 100 грам твердого сиру
- сіль, перець до смаку
- столова ложка майонезу ( можнп трохи більше - але не переборщити, бо буде зарідкий...)
Всі інгридієнти подрібнити (сир натерти), посолити, поперчити та перемішати, якщо плануєте робити завчасно - не соліть, аби огірок не пустив воду. Половинки персика дістати, дати стекти соку.
Тарілку застелити листям салату, поверх покласти начинені половинки персика, присипати тертим сиром та прикрасити каперсами.
Салат номер два - простий і банальний, всім відомий італійський "капрезе" - ідеальне кольорове та смакове поєднання сиру, помідорів, базиліку та олійки. Знадобиться для цього :
- одна головка моцарелли ( орієнтовно 150 грамів), 
- середнього розміру стиглий помідор, 
- базилік (якщо нема сирого - візьміть сушений)
- сіль, перець, оливкова олія
Сир та помідор нарізати плястерками, по черзі викласти, посипати сухим базиліком, посолити, поперчити та залити олією. Якщо є  - то полити соусом "песто"
Третій салат "З грушею та прошутто", для мене типово ресторанний, і не надто мене дивує,навіть не знаю чому, а от ваших гостей здивує точно - міксом не надто поєднюваних складових.
 - дві жмені міксу салатів ( або ж листя салату)
- половина хурми
- груша
- 50 грамів прошутто (пармської шинки)
- кілька перепелиних яєць
-  заправка ( олія+мед+бальзамічний оцет)
Грушу очистити та нарізати тоненькими скибочками, хурму можна не чистити, яєчка зварити в круту. Викласти на дно листя салату, а зверху решту інгридієнтів. Полити соусом - з'єднати в однаковій пропорції мед, олію та бальзамічний оцет. На дно тарілки покласти мікс салатів, зверху - решту інгридієнтів, полити соусом. Насолоджуватись дивним, але смачним поєднанням смаку.
п.с. фото були зроблені в не дуже доброму освітленні, пізно ввечері, тому звиняйте...
п.с.2. а що ви готуєте з салатів?
п.с.3. Сер Томас - учасник всіх застіль. Тьотя Оксана не змогла довго чинити опір рудому...

2 коментарі:

  1. Очень красиво и аппетитно выглядят!Спасибо за идеи и рецепты!У меня как раз есть сыр и помидоры,надо сделать!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую:) просто мені настільки приїлись стандартні "олів'є" і "шуба", що хочеться чогось легшого і новішого:)

      Видалити