About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

24 грудня 2013 р.

Торт "Зимова рожа"

Для мене це двоякий рецепт - з одного боку він всеціло асоціюється з Леською та її мамою, які часто його готують, з іншого боку - з зимою, коли цей торт найкраще смакує та може лишатись на ніч на лоджії ( і нема проблеми запхати його в холодильник :) ). Стане актуальним на вашому новорічному чи різдвяному столі, а поєднання яблук та заварного крему не залишить вас байдужими:)
Вам знадобиться для тіста:
- 700 грам борошна
- 150 грам сметани
- 4 жовтка
- 2 столові ложки цукру
- цедра одного лимона
 - порошок до печива
На начинку (крем заварний):
- 1 склянка молока
- 400 гр. масла
- 2 ст. ложки борошна
- 4 ст. ложки цукру
- стопочка коньяку
- трішки оцту
- 2 яблука

На дошку насипати гіркою борошно,додати жовтки, цукор, сметану, порошок та цедру. Спершу сікти, а коли все буде більш менш в борошні - почати місити. Має бути тісто, що нагадує тісто для вареників. Готове тісто покласти в кульочок і відправити до холодильника. Я робила звечора, тому воно в мене лежало добу - до вечора наступного дня, коли я пекла коржі.
Тісто з холодильнка не місити! Відділяти невеликі шматочки і розкатувати в млинці. Розкатувати дууже тонко!!!
Випікати при температурі 200 градусів 5-7 хвилин, попередньо поколовши виделкою.
Коржі вийдуть дещо некрасиві, але то не біда. Гарячі коржі діставати на рівну поверхню, бо вони коли тільки з печі доволі піддатливі до зміни форми. Я пекла з розрахунку на діаметр торта 20, вийшло багацько... Якщо діаметр більший - відповідно буде трохи менше.
Коржі в мене теж стояли ніч. На третій вечір готувала крем ( по принципу звичайного заварного) - до молока додати яйця, борошно, цукор, постійно помішувати, хвилин за 20-25 коли почне булькати і гуснути знята з вогню. Я ще перетирала ручним блендером для більшої однорідності.
До готового крему коли трішки вистигни додати масло та коньяк, оскільки другого не мала - додала рому.
Яблука очистити від шкірки і серцевини, порізати тонкими плястерками, до банячка налити грам 300 води, додати 2 столові ложки цукру. Коли закипить - додати трішки оцту, аби потім яблука не чорніли. Вкинути яблука на 1-2 хвилини, потім достати на решітку, аби стекла зайва вода
Коржі змащуємо кремом та перекладаємо яблуками. Коржі трохи притискаємо. Вони можуть в процесі трішки ламатись, але то не біда.
Боковини перемащеного торта обкатуємо в крихтах - для цього треба поламати 1-2 коржі.
Для декору я теж брала яблуко, нарізала його тоненькими плястерками.
Для декору я ще розводила швидкозастигаючу галяретку - аби потім полити зверху яблука, щоб мали більш рожеве забарвлення.
Яблука викласти квіткою починаючи від країв, та полити від центру галяредкою. МОжна присипати мигдалевими пластівцями. Дати ніч постояти ( в мене стояв прикритий кришкою на лоджії, можна і  вхолодильнику при +6-7 градусах.
А сер Томас допомагає прикрашати ялинку і бажає всім гарного настрою:)

2 коментарі:

  1. Надя, не сомневаюсь, что торт получается очень нежный и вкусный! А цветочком я залюбовалась! Очень красиво, изящно получилось... Кра-со-та!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. торт на смак доволі своєрідний - нагадує "наполеон" мого дитинства:) моя мама внесла побажання, що варто додавати сік з лимону до крему, мовляв, дуже вже торт нейтрального смаку. Або ж, думаю, треба кислі яблука... Хоча вцілому, коли торт 2-3 дні постоїть його смак дещо міняється - напевне внаслідок пропитки коржів кремом... Як спечете аналогічний - поділіться враженнями, бо я його готувала вперше....

      Видалити