About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

24 грудня 2013 р.

Різдвяні зорі

Для початку хочу привітати усіх, хто святкує нині Різдво - напевне найбільш сімейне і затишне свято, свято радості та світла, свято з ароматом прянощів та ялинкою, свято з колядками та ясною зіркою!!! Нехай ваші оселі наповняться миром та добром, а маленький Ісусик благословить на всі добрі починання та справи! Христос рождається!
Ці хрумтячі печенька - мікс кількох старих рецептів. В результаті вийшло дещо зовсім нове, з цікавим смаком, хрумке та ароматне:) Саме те, що потрібне на Різдво!
Я готувала на пів-порції, вийшло орієнтовно 27 печеньок. Мені знадобилось:
- 125 грам борошна
- 1 яйце
- 125 грам масла
- 1 горня цукру
- чайна ложка розпушувача до тіста (або ж візьміть пів чайної ложки соди, погашеної оцтом)
- цедра з великої апельсини
- 2-3 зірочки анісу (бадьяну)
- пів-склянки подрібнених горіхів
Надумаєте робити глазур - потрібна шоколадка і трохи води.
На дошку висипаєте борошно, додаєте розпушувач, масло та  починаєте сікти. До яйця додаєте половину цукру, і, добре вимішавши, додаєте до борошна з маслом.
 Натерти цедру з апельсини, начистити горіхів і все разом продовжувати сікти.
 В кавомолці перетерти на пудру другу половину цукру з зірочками анісу і додати ароматну пудру до тіста. Додати ще трохи борошна - якщо потрібно. Борошно тут взагалі "на око" - скільки візьме, головне аби тісто не було забите, а було еластичне і м'яке. Розкатати до 2-3 мм і витиснути зірочки (або інші форми - але не варто дуже деталізовані - тісто доволі делікатне,а  під час випікання трохи розповзається). Випікати на пергаменті 10 хвилин при температурі 180 градусів, але не довше! Тільки почнуть рум'янитись - можна діставати.
 Мій головний технолог спостерігає за процесом:)
 Якщо хочете робити глазур - розтопіть на паровій бані шоколад з невеликою кількістю води і чайною ложкою анісово-цукрової пудри. Змажте печенька коли трохи охолонуть і притрусіть при бажанні цукровими кольоровими посипками до випічки.
 Я спершу робила в них дірочки, аби повісити на ялинку. Потім подумала, що і так з'їм, і лишилась тої забави:)
 Сер Томас всетаки з хрустяшок надають перевагу сухому "Кітікету" :) Тому печенька просто сторожує. Від мене:)

4 коментарі:

  1. Надя, я кожний раз дивлюсь твої фоторецепти із підвищеним слиновиділенням! ))) Мені би твоє кулінарне натхнення і вміння...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. та яке вміння... всі рецепти, що публікую банально прості, тому під силу практично всім:) відведіть якісь одні вихідні експериментам на кухні - не сумніваюсь,що впораєтесь:) а ці печенька взагалі - мінімум зусиль, зате потім дуууже смачно:)

      Видалити
  2. Надюша, с праздником Рождества! Удачи тебе на весь год и новых творческих идей!
    Ну, я бы точно стащила парочку твоих чудесных печенюшек, если бы не строгий хвостатый сторож! ))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую:) хоч я святкую Різдво 7 січня, цей день для мене всерівно наповнений якимось особливим святковим настроєм, а ще як запах печеньок розноситься по квартирі - то й взагалі:)
      а хвостатий сторож ще той:)

      Видалити