About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

13 грудня 2013 р.

Медові мафіни - просто і смачно

Відносно  давно не викладала тут рецептів. Справа в тому, що я працювала над одним проектом. Вже зовсім скоро поділюсь тут з вами фото та рецептами, ще зовсім трішки! Проект був присвячений Різдву, тому кожен знайде щось цікаве для себе, але про то згодом.
Надворі вогко і противно - сніг розтанув, місто сіре і некомфортне. На кухні тепло і пахне гвоздикою. Нині доробила торт на іменини чоловіку,а  ще - спекла міні-маффіни з медового тіста. Вийшло смачно.
З даного рецепту вийде 24-28 мініатюрних маффіни. Всередину давала саморобні цукати з апельсин. Силіконові формочки були під акцію в "Арсені" (інакше я б їх не купувала:) ). 
Треба:
- одне яйце
- неповна столова ложка сметани (домашньої)
- 2 столові ложки борошна
- пів-чайної ложки кориці
- трішечки соди погашеної оцтом
- 2 чайні ложки цукру
- 2 чайні ложки меду
- цедра з апельсини

Спершу збивати яйце з цукром.ж потім додати мед, сметану, соду погашену оцтом, цедру, корицю. Має вийти однорідна пахуча маса. Далі додаємо борошно і ще трішки збиваємо. Має бути консистенція густої сметани. 
Формочки змастити трішки олією, спершу викласти трошки тіста. зверху кілька цукаті в і ще трохи тіста зверху. Цукати можна замінити родзинками чи різаною курагою, або ж чорносливом.
Випікати протягом 10 хвилин при 200 градусах.
Я ще потім їх обмокала в швидкозастигаюче желе, тому і квіточки приклеїлись, і верхи блищить:)
Просто, але смачно.
Головний дегустатор Сер Томас, який завжди зі мною

3 коментарі:

  1. Надя, я смотрю ты уже испытала силиконовые формочки. И вполне удачный результат получился. Не зря Томас аж глаза зажмурил от удовольствия!))) Еще бы, такие маффины предлагают!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Щодо формочок - реально практична штука, але я в кожну всерівно ще кладала парерову "спідничку", яку потім поміняла на нову:)
      А Томас... Є ж категорія людей, які заплющують очі до фотографії - от і він такий же, бо мафіни виявились не в його смаку:)

      Видалити
  2. Надюш,очень аппетитно!Спасибо за рецептик!

    ВідповістиВидалити