About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

1 грудня 2013 р.

Літній смак в холодну пору

Якось так склалось, що в мене вдома печуть лише два види тортів - баба споконвіку продукувала медяники з різними додатками (горіхи, мак, чорнослив), а мама - бисквіти (вона по ідеї вміє більше, але чогось ніколи не робила ніц іншого). І якщо до бабиних тортів в мене любов не привилась, то бисквіти, вони ж цвібаки, стали моїми улюбленими святковими тортами. І скільки ми не експериментували, найулюбленіший - білий корж зі сметанковим кремом. А цього літа мама наморозила в пляшках перетерту полуницю - тож на святкування мого ДН вийшов не зовсім сезонний тортик :)
Тортом всеціло займалась мама, я ж тільки його декором - вирішила використати ківі і пів яблука. Посипала ще то всьо зверху цукровими посипками, але вони від галяретки попливли:(((
 Отож, на торт потрібно:
- 6 яєць
- 1 склянка  цукру
- 1 склянка борошна
- масло та сухарі для форми
Для крему:
- 200 мл сметани (але тільки домашньої і густої, з магазинної ніц не вдастся..)
- 200 ми полуниці (можете спробувати з мороженою магазинною - розморозьте, позбудьтесь зайвого соку, перетріть крізь сито та додайте півсклянки цукрової пудри)
- півсклянки цукру
Для декору: 
- 1 ківі
- половинка яблука
- пачка галяредки
- 100 грам соку для розведення галяретки

Збиваємо окремо білки та жовтки з додаванням цукру пів на пів. Збиті до пишної піни маси поєднати та додати борошно. Борошно вимішуємо, в жодному випадку не збиваємо міксером!
Форму ( в нас була 30 см діаметром) щедро змастити маслом та посипати меленими сухарями. Випікати годину при температурі 160 градусів.
Готовий бисквіт вийняти на решітку та розрізати. Дати охолонути.
Збити сметану з цукром до стадії "майже масло" та по троху додавати полуницю. Перед перемащуванням коржів можна додатково скропити їх лікером чи коньяком - буде смачно.
Щодо декору - я дуууже тонко нарізала яблуко та викладала його віялом. Але: яблуко має властивість темніти, тому я розвела пакетик галяретки лише в 100 грамах підігрітого виноградного соку - аби менше розтікалось і скорше гусло. Дала трохи охолонути і за допомогою ложки наносила поверх яблук. В результаті яблука потемніти не встигли, а були як під склом. Єдине, що я ступила - посипала посипкою коли галяретка була ще мокра - тому все успішно розтопилось і не дуже гарно виглядало... Отут видно, як було спочатку. 
Але було смачно, з'їли увесь:) Тому трішки літа може бути навіть в останні вихідні осені:) Варто тільки завчасно про то подумати!
п.с. дістала в презент срібні метелики з ноткою літа,в  доповнення до торта:) Милі, правда?

5 коментарів:

  1. Дуже апетитний торт і дійсно милі метелики! Вітаю з ДН!

    ВідповістиВидалити
  2. Надя, поздравляю с Днем Рождения! Какой чудесный торт у вас с мамой получился! И украсила ты его просто замечательно!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую:) ДН було ще 2 тижні тому, просто тільки знайшла нагоду до мами вибратись:)

      Видалити
  3. Надюша, чудесный тортик!!! С прошедшим тебя!

    ВідповістиВидалити