About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

31 грудня 2013 р.

Смак свята.4.Гречані млинці

Отож, продовжую пости про святвечірні страви зі збірника, який побачив світ завдяки ініціативі "Клубу галицької кухні". Цей рецепт я надибала доволі непередбачувано, але коли почала розпитувати, виявилось, що його багато хто готує. Хоч він частіше зустрічається нині в карпатській кухні, та не є чужим в Дрогобичі, Стрию, Перемишляних, Тернополі... 
Прості, корисні, а головне смачні млинці стануть актуальними на вашому столі в будь-яку пору року, ідеально смакують з медом та родзинками. Рецепт простий, а головне - доступний кожному.
Такі млинці будуть актуальними як на Святій вечері 6 січня, так і на "голодну" кутю перед Водохрещем.
Не зайвими будууть в рецепті і спеції, такі як бадьян, кардамон, кориця, ваніль, хоч самі по собі млинці мають виразний гречаний смак,я кий в поєднанні з медом дуууже класний, а ще як шкіорчка хрумка... Словом, може на вигляд вони і не найкращі, та смак цікавий.Зрештою, це дуже характерно для галицької кухні, коли прості у виконанні та з вигляду страви є смачними та поживними.
Отож, на порцію вам знадобиться:
- склянка склянки гречаного борошна (я молола в кавомолці звичайну суху гречку)
- дві склянки звичайного пшеничного борошна
- 20-25 г дріжджів
- 1 чайна ложка солі
- 1 столова ложка цукрку
- олія
- родзинки та мед
Звечора склянку гречаного і звичайного борошна змішати з теплою водою і дріжджами до консистенції густої сметани і лишити в теплі. Зранку додати решту борошна, сіль і цукор. Дати трохи постояти. Коли тісто підніметься – додати трохи теплої води, аби було як на оладки. Дати постояти ще півгодини й випікати млинці на гарячій сковороді  з достатньою кількістю олії. Перед подачею полити медом та посипати родзинками. 
 Попередні млинці я витискала з великих млинців за допомогою маленької форми, тому вони мають охайний край, а ось ті. що на фото нижче  - формувались з допомогою ложки, як звичайні оладки. Смак аналогічний :)
 Доречі, смачно коли полити медом гарячі млинці, а потім дати трохи охолонути і тільки після того їсти - гречане тісто з медом напевне вступає в якусь реакцію, після чого утворюєтсья дуже цікавий присмак.

2 коментарі:

  1. Ой, я очень люблю гречневую выпечку! У нее такой интересный вкус... Оладьи получились невероятно аппетитными!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. мені теж смак сподобався, а я навіть не очікувала що воно таке смачне буде, гречано-медове:)

      Видалити