About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

29 грудня 2013 р.

Смак свят.3. Цвіклі

Отож, продовжую пости про різдвяні страви, які увійшло до збірника від "Клубу галицької кухні", який можна придбати в сувенірних магазинах міста.
Цей смачний додаток - обов'язковий атрибут, на мою думку, і різдвяного,і  великоднього столу. У кожному регіоні його готують по-своєму. 
На Галичині - це як пікантний салатик з бурячка, який має ще назву "бурЯчки" - він йде як до овчоевих, так  і до м'ясних страв. Особливо смачно до холодцю. 
В мене бабця його робить інакше, гострим і моцним - багато не з'їси, але смак м'ясного підкреслює бездоганно. 
Можна додавати до рецепту меду, родзинок, калини - знову ж таки, імпровізація зробить своє - новий смак старої страви гарантований.

На баночку (орієнтовно півлітрову) знадобиться:

- 2-3 середні буряки
- корінь хрону
- столова ложка оцту
- сіль, цукор до смаку
- чайна ложка меду

Буряк відварити та очистити. Натерти на найдрібнішу терку. Хрін помити, почистити та замочити в воді (аби потім легше було терти). 
Натерти на найдрібнішу терку. Натертого хрону має бути в еквіваленті до буряка як 1/5, якщо любите більш пікантний смак – на одну четверту. Перемішати, посолити, поцукрувати, додати мед та добре вимішати. ( в мене на 2 більшенькі буряки пішов один середній корінь хрону). В моєї баби один до двох.

Немає коментарів:

Дописати коментар