About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

28 грудня 2013 р.

Смак свята.2.Квасолька з овочами

Отож, продовжую публікацію постів з міні-збірника рецептів до Різдва  від "Клубу галицької кухні".
Взагалі то, я щось підторможую - як я хочу викласти 12 рецептів до Святвечора, якщо маю на то 9 днів? А ще ж є пости які чекають публікації... 
Словом, буде по дві страви в день, аби всі бажаючі могли спланувати приготування не відкладаючи все на останній момент.
Дана квасолька - це консервація нашвидкоруч, яка потім може зберігатись в холодильнику і слугувати не тільки окремою стравою, а й гарніром до риби, або й заправкою до супу. Осбливості овочам додає приправа пажитнік (воно ж фенгурек, гуньба сінна, буркотина, грецьке сіно, окладник, сіре зілля, пажитник, шамбала, чаман, грибна трава).
Кількість інгридієнтів подана з розрахунку на півлітрову баночку.

Отож, вам знадобиться:

- склянка білої квасолі
- середня морквина
- невеличка цибулька
- половина болгарського перцю
- зубок часнику
- 2 суцвіття гвоздики, 3 горошини духмяного перцю, пів чайної ложки сушеного фенгуреку (пажитнуку)
- сіль, перець, олія

 Квасольку попередньо відварити до готовності в достатній кількості підсоленої води. Цибульку дрібно нарізати та підсмажити на олії до золотистого кольору, далі на пательню додати натерту на крупній терці морквину, протушкувати трохи, потім додати порізаний соломкою болгарський перець (бажано червоний). Додати трохи відвару з квасолі, аби овочі не були сухі. Часник нарізати невеличкими шматочками та додати до овочів на пательні, посолити то всьо, поперчити, додати фенгурек, накрити кришкою і зняти з вогню. Банку добре промити. На дно викласти смажені овочі, далі шар квасолі і так чергувати. Між шарами покласти суцвіття гвоздики та розрізані навпіл горошини духмяного перцю. Зверху влити 2-3 столові ложки відвару з квасолі. Щільно закрити і поставити в холодне місце на 2-3 доби.
Яскраво, корисно і смачно, що ще потрібно до столу? Смачного:)

Немає коментарів:

Дописати коментар