About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

28 грудня 2013 р.

Смак свята.1.Голубці.

Ну, по перше вітаю себе з закінченням цікавого проекту, в якому я брала участь, а по-друге - від сьогодні я публікуватиму різдвяні рецепти з вищезгаданого проекту:) Тому якщо ви не знаєте що приготувати на Різдвяну вечерю - можете спробувати галицьку кухню - страви прості та легкі в приготуванні, але смачні та цікаві, словом, не бійтесь експериментів:) Якщо комусь потрібно буде перекласти якийсь рецепт - звертайтесь, то не проблема!
Отож, "Клуб галицької кухні", серед напрямків діяльності якого є видавнича діяльність та наукові дослідження, вирішив зробити до різдвяних свят міні-збірник рецептів до святвечірнього столу. Рецепти обирались як з популярних, так і з призабутих. 
Як ви зрозуміли, готувала і тестувала то всьо на їстивність я:) Ну і фото робила. До збірничка увійшло дванадцять пісних страв. Всі перевірені, відповідно мають вдатися у всіх бажаючих їх приготувати.
Наразі дані збірнички можна придбати у Львові у магазині "Сувенірний крам", що на площі Ринок та в крамниці "Під кумпелем", на проспекті Чорновола. Але буде більше точок:) Так що матимете не тільки цікавий, а й корисний сувенір зі Львова.
 Сьогодні будуть голубці. Я їх готувала першими. З першого разу не все вдавалось, та в результаті методом проб та помилок я отримала бажаний результат. Також скажу, що не бійтесь вносити свої коректури до рецептів. Імпровізації вітаються.
Отож, вам знадобиться:
-склянка рису
- болгарський перець різного кольору – жовта та червона перчини
- середня морквина
- півсклянки сушених відварених порізаних білих грибів (або 8-10 великих посмажених печериць)
- головка савойської капусти
- корінь петрушки
- прянощі, сіль, перець
Рис відварити, додати овочі подрібнені кубиками та гриби, все вимішати, посолити та поперчити.
(поки я готувала гриби - Томас перевіряв духовку:) )
Листя капусти приварити в підсоленій води до стану, аби воно гнулось і не ламалось. Начинити голубці.
Готові голубці скласти в деко, залити водою, додати порізаний корінь петрушки та горошини чорного і духмяного перцю, зверху покласти сухі гіллячки кропу, тушкувати в духовці 40-60 хвилин (можна то робити в гусятниці або так, як ви то зазвичай робите:) )
 Оскільки страва пісна і зі сметаною не подається  - можна зробити соус з гарбуза. Для цього переблендерувати відварений гарбуз з невеликою кількістю засмаженої на олії цибулі. Також можна давати до начинки зажарку з моркви та цибульки - словом, все в ваших руках, ідею до готування маєте!




Немає коментарів:

Дописати коментар