About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

2 листопада 2013 р.

cНіжність, або забігаючи наперед :)

Даний пост має дещо віддалене відношення до Гнатковського і проекту "сНіжність", якого я, до речі, з великим нетерпінням чекаю (але до початку продажу квиточків ще 8 днів...). Ну але про той проект розповідь буде рівно за 2 місяці, а зараз мова піде про доволі неординарний салат, який я "нагородила" такою ж назвою, оскільки він бере участь в черговому конкурсі. Оскільки симбіоз "чекаю на захід+люблю цей салат" зараз для мене актулальний - тому так і вийшло з назвою :)
Все таки не за горами новорічно-різдвяні свята, і кожен мудруватиме, що б такого приготувати. Тож вже можна помаленьку щось варганити та експериментувати під дует Гнатковський  &Лорд :) 

Отож, на малу порцію ( 4 порційних салати) мені знадобилось:
- 1 куряче філе
- 1 маленька баночка ніжної кукурузки від "Бондюель"
- півпачки зерен гірчиці
- невеликий ( 200-300 грамів) корінь селери
- 4 середні сирі печерички
- 2 столові ложки оливкової  олії
- 2 столові ложки майонезу
- шматочок твердого сиру
- сіль за смаком
- помідор для декору ( не принципово)
(на "велику" треба 2 філе, велика банка кукурудзи, 6-8 печериць ну і всього решти дещо більше)

Куряче філе відварити зі спеціями ( кілька горошин чорного, білого та духмяного перцю). Готове мняско остудити та дрібно нарізати. На терку як для "корейської" моркви натерти селеру і печериці. Якщо такої на господарці не маєте (ех, я теж ніяк не придбаю...:( ) - тріть на звичайну середню. На ту ж терку натріть печериці. Додайте кукурузку та перемішайте.
В окремій посудині поєднайте гірчицю з олією та майонезом. Якщо надто густо - додайте трішки вершків (в крайньому випадку - столову ложку води). Дайте заправці кілька хвилин постояти ( якщо не лінь - взагалі зробіть її за день до приготування салату). 
Додайте заправку до інгридієнтів та гарно вимішайте. Готову масу за допомогою кулінарних кілець розкладіть порційно по тарілках притрусивши зверху, наче снігом, тертим твердим сиром.
Можна також накласти в порційні корзиночки-тарталетки. Але в такому випадку відразу подавайте до столу - від майонезу можуть розмокнути тарталетки. 
Такий салат добре підійде як до святкового столу, так і на щодень - в холодну пору року багата на вітаміни селера буде корисна всім :)
Смачного!
п.с. може деякі фото і віддають зимою, але вона не так і далеко, то вже за 48 днів прийде Миколай - думайте що даруватимете близьким!!!




4 коментарі:

  1. Ой-ей, действительно, фотографии создают Новогоднее настроение! Очень красиво! И салат, бесспорно, получается вкусный!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. будете у Львові - заходьте в гості, продегустуєте:)

      Видалити
  2. Надія, добрий вечір! побачила що ви приєдналися до мого блогу і не змогла не зайти до вас на вогник! подобається ваш блог і обовязково перечитаю ваші пости:) обожнюю Львів і завжди намагаюсь туди потрапити хоч на хвильку. тож будьмо знайомі:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. вже зовсім скоро будуть новорічно-різдвяні вихідні - приїздіть обов'язково, буде багато цікавого і смачного:)

      Видалити