About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

28 листопада 2013 р.

ОЦЕ, або Медяник нашвидкоруч

До Львова прийшла зима. В понеділок, коли я була на роботі пішов сніг... Напевне це вже остаточно - що ранки, що вечори, сповнені морозною прохолодою, мерзнуть пальці, рум'яніють від вітру щоки, хочеться закутатись в шалик і чимскорше дійти додому... В таку пору особливо хочеться лежати в ліжку під ковдрою, дивитись фільми і щось жувати, або ж запросити друзів на чай (так-так, бо самим іти холодно:) ) і спекти щось смачне. Влітку до випікання натхнення менше, бо в квартирі  і так душно, а от в холодну пору це дуже навіть доречно. Найкраще, коли рецепт простий, швидкий, але смачний. ОЦЕ навіть не знаю до чого віднести... 
Мама сказала б що то повноцінна коврижка, мені більше до медяника схоже, а може бути й незвична шарлотка. Словом, ОЦЕ називайте як хочете, і додавайте теж все, що завгодно - буде смачно!
Я маю антипригарну форму діаметром 30 см. Корж був завтовшки 2 см (якраз покривав начинку), але можна було робити і більше тіста - наступного разу врахую. Якщо плануєте перемащувати - печіть виший корж і розріжете потім, відповідно беріть вдвічі більше інгридієнтів.
Мені знадобилось:
- 1 яблуко
- жменя родзинок
- жменя кураги
- 1 столова ложка меду "з гіркою"
- 2 яйця
- 4 столові ложки борошна "з гіркою"
- 2 столові ложки рідкої сметани (якби була густа - достатньо було б однієї "з гіркою")
- 2 столові ложки цукру
- 2 столові ложки гарбузового пюре ( за бажанням)
- трішки соди погашеної оцтом
- цукрова пудра
- масло та сухарі для підготовки форми.

Я робила наступним чином - змазала форму маслом та щедро посипала меленими сухарями - хоч форма і антипригарна, та все ж звичка є звчика:) Яблука очистила від шкірок та серцевин і нарізала шматочками орієнтовно 1х1 см. Курагу промила і теж дрібно нарізала. 
На форму обережно висипаємо "начинку" - різані яблука, курагу та родзинки. 
Можна також додавати сушену журавлину (клюкву), подрібнені горіхи, фініки чи інжир. Або ж цукати. Але не варто дуже захоплюватись - кількість начинки  не має бути великою, якщо сухофрукти - то дві жмені, якщо в'ялені вишні чи сливи - то тоді краще взагалі без сухих інгридієнтів робити ( так смачніше).
Яйця збити з цукром до густої піни, далі додати сметану, мед та соді з оцтом. Далі додавала пюре з гарбуза (150 грам гарбуза порізала дрібними кубиками та варила протягом 15 хвилин з цукром (столова ложка) та трьома суцвіттями гвоздики. Далі злила сироп, перебила блендером і злила зайвий сік).  До однорідної маси додати борошно. Ще кілка секунд збивала . Тісто обережно вилити у форму та поставити в розігріту до 170-180 градусів духовку на 25-30 хв. (залежить від форми, кількості тіста та духовки).
Готовий корж дістати з форми та перевернути догори дном (щоб став рівніший), посипати перед подачею цукровою пудрою.
 Не черствіє протягом 4-5 днів якщо тримати як я - просто нарізним на тарілці, аби ходити і їсти:) добре смакує, коли нарізано невеликими шматочками.
п.с. класно ще таке з шоколадом робити, але тоді спершу тісто, а зверху - шматочки дробленого шоколаду, які потрібно перед випіканням акуратно сірником чи зубочисткою "повтоплювати" в тісті.
п.с. Звісно, що не обійшлось без мого помічника:) Сер Томас завжди мусить бути в курсі подій!

6 коментарів:

  1. Цікавий рецептик, якось треба спробувати)

    ВідповістиВидалити
  2. Надя привіт!а я чекаю снігу саме такого як у вас, а в нас лише деколи щось впаде і холодно... мені сніг подобається тому що одразу зявляється відчуття свята:) класний та швидкий рецепт! супер)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ой, Таню, та то такий сніг хіба в понеділок був... Нині був сильний вітер, дрібна снігова крупа , холодно і противно... хіба в хаті сидіти і пляцки пекти:)

      Видалити
  3. Надя, и правда, в такую холодную погоду лучше вкусной выпечки и чашки ароматного кофе и не придумать! Отличный пирог - быстро, красиво и вкусно!

    ВідповістиВидалити
  4. Надюш,здорово!Очень аппетитно!!!Хотела спросить,у тебя нет гаджета переводчика?Немножко тяжело читать на украинском.Если не сложно,установи пожалуйста,буду признательна!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спробую встановити, бо не ви перші про то просите:)

      Видалити