About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

3 листопада 2013 р.

Яскравий сніданок для пасмурного ранку

З приходом листопаду стало очевидним, що добра погода стала вчорашнім днем, хмар ставатиме все більше, а дощі плавно перейдуть в сніг. Добре, що в нас кухня помальована термоядерно-помаранчевим кольором, тож у нас завжди сонячно, а в когось все може бути більш сумно...
 Оскільки вдалий день залежить від гарного початку дня - гадаю такий початок вам сподобається:) Простий в приготуванні сніданок, який можна щоразу подавати по-новому (міняючи інгридієнти) буде до снаги навіть аматорам на кухні. Омлет на мексиканський лад - смачно, поживно та просто.
Як ви зрозуміли, більшість страв я готую з розрахунку на дві порції (кіт дууже рідко приєднується:) ), тому якщо потрібно більше - рахуйте пропорцію:)

Отож, вам знадобиться:
 - 3 яйця
- пів баночки кукурудзи ( брала маленьку "Бондюель", якщо маєте велику - беріть третину; також можна використати заморожену, але її потрібно буде попередньо приварити або ж підсмажити з вершками)
- половина помідора (можна замінити болгарським перцем)
- багацько зелені ( я брала жменю - не знаю, якою мірою то описати)
- столова ложка сметани
- трохи сиру для затирання
Отож все дуже просто. Нарізаємо помідор та зелень ( кропу в такі омлети не додаю  - він стає "як жаба" - ні вигляду, ні кольору, ні смаку - петрушка краще переживає термічну обробку:) )
Збиваю яйця з додаванням сметани - тоді омлетик буде пухким, додаю по смаку сіль та мелений перець. Якщо яйця "магазинні" - можна схитрити, додавши до них трохи куркуми - тоді омлет матиме не тільки гарантовано сонячний колір, а й цікавий присмак.
до яєчної маси додаємо помідори, зелень та кукурудзу (якщо консервована - попередньо відкиньте на сито-друшлаг, аби не було соку), гарно вимішуємо і виливаємо на гарячу пательню. 
Смажу зазвичай на олії (столова ложка). Накриваємо кришкою на 3-4 хвилини, далі - відкриваємо, посипаємо тертим сиром і ще закриваємо на 2-3 хвилини. Сніданок готовий! Їсти відразу, оскільки постоявши омлет трохи "падає", але й надалі залишається смачним.
Можна також додавати м'ясо (але не сире!), горошок, цвітну капусту чи брокколі, перець чи морковочку - в будь-якому випадку буде гарно і смачно!
Звісно, що без допомоги Томаса не обійшлось:) 
Ще робила салатик. Кольори інгридієнтів були настільки кольорові, що на тлі паскудної погоди за вікном було враження, що вся гарна погода в мене на кухні:) Ну як не сфотографувати?:)
П.С. В мене на кухні поповнення - мушу похвалитись:)
Колекція розписної кераміки поповнилась формою для запікання - дуже зручна штука, між іншим, до того ж їжа приготована в глиняному посуді суттєво різниться по смаку від тієї, що готується (особливо запікається) в металі.
 І нова тарілочка, купила в "Сільпо" за 12 грн - може не дуже якісна ( біле далеко не білого кольору:) ), та все ж зручна і гарно по кольору:)

4 коментарі:

  1. Надя, замечательный солнечный завтрак! Кот улыбнул!))) Хитрец какой - за помидорами не тянется, знает, что яйца вкуснее!))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Томас їх просто любить:) з овочів їсть лише чорні оливки.

      Видалити
  2. Надя, привіт!
    Дуже рада, що випадково попала у Ваш блог!
    Фотографії як пісня! І читати, і розглядати саме задоволення!
    Коментувати теж дуже хочеться, все, лиш би часу вистачало. Але перевірка словом відбиває всю охоту.
    Для читачів комфортніше, коли капча (так це називається) виключена. Можна включити модерацію коментарів

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Приємно познайомитись:) Рада, що сподобалось!!! Заходьте ще!

      Видалити