About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

19 жовтня 2013 р.

Сезонні оладки, або ж осінні терті пляцки з гарбуза

З приходом осені, а особливо з появою на базарах справді осінніх продуктів, як от гриби, гарбузи, яблука та ін. хочеться готувати саме сезонні страви. Придбавши на базарі четвертину гарбуза я вирішила щось "замутити". В результаті в мене вийшла гарбузова запіканка, варення та оладки. І якщо про два перші рецепти я напишу згодом, то саме про оладки піде мова зараз.
Я пекла млинці для налисників і мене залишилось трохи тіста (на тісто брала 3 яйця, 750 мл молока, борошно, трошки солі та цукру - стандартно, одним словом). 
Придбаний гарбуз я натерла на крупну терку. Половину відразу відклала на запіканку, а решту - залила водою, аби покривала, та додала 3 столові ложки цукру, 3 суцвіття гвоздики та половину апельсини, очищену від шкірки. Варила на невеликому поки не википіла вся вода. 
Тоді від цієї маси відібрала 4 столові ложки гарбуза та додала до тіста (в мене залишилось мало тіста, тому більше гарбуза й не було потрібно). Також натерла очищене від шкірки та серцевини невелике яблуко. Маса нагадувала тісто на деруни. До тіста також додала кілька порізаних абрикосок кураги (можна замінити родзинками чи фініками). Смажила на олії на розігрітій пательна так, як і деруни - з обох сторін. Вийшло 8 пляцочків - якраз 2 порції. 
Готові оладки виклала міні-тортиком, перемащуючи шоколадною помадкою та перекладаючи інжиром. Можна декорувати сезонними фруктами чи горішками, або ж тим, що вам до вподоби!
Також смачно зі сметаною та печеними яблуками. Взагалі то, тут простір дій для вашої фантазії - що маєте, те  й додавайте:)
 Готувалось то всьо спонтанно, з першої спроби вийшло засолодко, вище описана спроба №2, зважена і обдумана:)
Смачного Вам!

Немає коментарів:

Дописати коментар