About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

27 жовтня 2013 р.

Гарбузове варення, або осінь в оранжевих барвах

Десь давніше я писала про те, що дістався мені гарний шматок гарбуза. Оскільки не люблю коли щось довго залежується - вирішила швиденько пустити його в діло. Частина пішла на оладки, частина - як доповнення до налисників з сиром, ще трохи на гарбузову кашку, а  решта - на варення.
Що можна робити з гарбузового варення? Та що завгодно - починаючи від перемащування андрутів і закінчуючи різдвяними пампушками.
Через те, що я маю дурну звичку все робити "на око", даний рецепт є не дуже точним, відповідно кожен може вносити до нього щось своє:)

Мені знадобилось:
- четвертина гарбуза середнього розміру ( грам 700-800)
- 3-4 столових ложок цукру
- половина апельсини 
- 4-5 квіточок гвоздики
- столова ложка меду
- паличка кориці
-півсклянки води

Гарбуз натерти на крупну терку. В банячку з грубим дном довести до кипіння півсклянки води, всипати цукор та гвоздику. Коли цукор повністю розчиниться - всипати натертий гарбуз та зменшити вогонь. З половини апельсини витиснути до того всього сік, а потім і саму м'якоть вкинути, аби варилася. Гарбуз має бути повністю покритий водою. Оскільки в мене гілочка кориці була велика і я нею то всьо помішувала, відповідно її третина варилась - якщо такого не маєте - кидайте просто маленьку паличку, або ж пів чайної ложки меленої ( у дуже крайньому випадку). За годину-півтори, а саме за стільки часу в мене вода википіла, а гарбуз став м'яким - додала ложку меду, коли він розчинився - зняла з вогню і закрила кришкою.
Коли вистигне - розкласти по баночках, щільно закрити (використовую для такого склянні баночки з-під оливок чи корнішонів) та поставити в холодильник.
Також смачно просто на булочку з маслом до чаю. Якщо не знати - то навіть важко сказати, з чого  ж то воно є... Можна також додавати натерте кисле яблуко - в такому випадку основний смак буде яблучний. Або ж моркву - тоді варто дати трішки більше спецій, або не було "овочевого"присмаку. 
Не знаю, чи воно до Різдва достоїть, оскільки нещодавно прочитала рецепт гарбузових тістечок - хочу спробувати найближчим часом:)
А тим часом Томас теж мусить долучитись до процесу і оцінити результат.
Він - сам на колір як те варення, але чесно - при приготуванні варення жоден рудий кіт не постраждав:)
Гарного вечора!

Немає коментарів:

Дописати коментар