About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

24 жовтня 2013 р.

Цвібак з яблуками

Коли з яблуками немає проблем, а з погодою вони є, оскільки вона восени не завжди сприяє вечірнім прогулянкам - можна просто 15 хвилин "попрацювати", ще годинку почекати, а потім весь вечір насолоджуватись домашньою випічкою без ГМО та таблиці Мєндєлєєва. 
Мені знадобилось 3 яйця, півсклянки цукру та стільки ж борошна, 3 невеличкі яблучка. Обсяг продуктів залежить від розміру форми. Себто приблизна пропорція така: 1 яйце+2 столові ложки цукру без гірки+2 столові ложки борошна з невеликою гіркою+невеличке яблуко, а виходячи з того ви вже орієнтуйтесь, скільки тіста потрібно для вашої форм.
Якщо давати забагато яблук - буде смачний, але не естетичний - яблука стають мокрі, втрачають вигляд та прилипають до форми, в результаті чого цвібак розвалюється. Самі з'їсте, але друзів не пригостите...

Отож:

- почистити яблука та нарізати невеличкими шматочками ( можна меншими, ніж на фото);
- збити яйця з цукром як на бисквіт;
- додавати по трохи борошно розмішуючи ( в жодному випадку не залізною ложкою - впаде тісто. Найкраще - дерев'яною чи пластиковою)  - тісто має бути як густа сметана;
- форму змастити маслом (щедро, не длобіться - інакше прилипне) та посипати меленими сухарями;
- духовку розігріти до 140 градусів;
- на дно форми висипати порізані яблука, при бажанні присипати трішки корицею, зверху обережно залити тістом;
- відправити в духовку на годинку (якщо форма велика - на 1 год. 15 хв.);
- готовий цвібак ще гарячим дістати з форми та покласти догори дном (якщо з яблуками все ок - то так і залишити, якщо не дуже - то за 5-10 хв. перевертайте назад - він тоді матиме рівну поверхню);
- посипати корицею та пудрою (я хоітла створити з того якийсь візрунок, потім збилась і почала їсти:) );
- почекати поки охолоне і їсти ( як ви зрозуміли, ми не дочекались.....)
Всім смачного!
П.С.Вибачайте за якість фото - треба ось з освітленням придумати... Може хтось щось мудре порадить???

2 коментарі:

  1. Надя, то російську шарлотку у львові називають цвібак? Прикольно і апетитно.
    Аж захотілося попробувати спекти таку няму. Здалося, що посто і едорого :-)
    Приймаєте у читачі? ;-)
    Заходьте і до мене в гості
    Юля

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Привіт, звісно що так! Мусить же хтось окрім мене випробовувати рецепти і вносити свої поправки:)
      Цвібакове тісто - то фактично бисквітне, а вже залежно від додатків модифікуєтсья в шарлотку, коврижку або інше. Насправді просто і доступно. Єдиний нюанс - температура... якщо погана духовка - пиши пропало - утвориться тверда шкірочка, пляцочок не виросте, а в середині не пропечеться... а якщо у вас з налаштуванням температури все ок - пробуйте, вам обов'язково вдастся:)
      п.с. я щось не можу на ваш блог підписатись:( не бачу іконки блогпосту на підписку..

      Видалити