About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

21 жовтня 2013 р.

Зелена сливка

Саме під такою "кисленькою" назвою заховалася маленька кнайпочка в одній з старих вуличок центру. На вулицю виходять лише двері-вхід, поруч з якими тісняться кілька маленьких столиків з жоржинками в шкляночках на кожному, а ще - милими подушечками на кріслах. Зелені ставні обабіч дверей прикрашені ліхтариками та надписами. Здається, що й не у Львові то всьо... 
Кілька разів ми засідали у "Букеті вина" через стінку, а туди все не йшли - просто не знали, чого чекати. Помилялись:) Заклад має в меню добрі вина, в зимну пору - глінтвейни та гроги, в літню - різноманітні сезонні коктейлі, і все це за дуже добрими цінами ( великий "+" для закладу). Є кілька видів "не нашого" пива. Непоганий вибір закусок та гарячих страв. Меню час від часу змінюють - тож завжди можна знайти щось нове і цікаве. Про їдло згодом. Заходячи всередину створюється враження, що ви просто зайшли до чиєїсь домівки через "чорний" хід  і відразу попадаєте до винного погребу та комірки. Справа в тому, що в декорі багато пляшок різного кольору та форми. Вони, до речі, використовуються і як посуд при подачу сирної нарізки - дивним чином сплющені пляшки перетворюються на оригінальні тарелі (треба собі таку придбати). Оскільки заклад невеличкий - дзеркала на стіні створюють ілюзію простору, знову ж таки розмежованому сплюснутими пляшками.
Коли ми були першого разу - сиділи внизу. Там є столик на 4 особи в проході  і десь з 15-20 посадочних місць в залі. Нагорі - 6 місць біля трьох столиків-стійок.
Щоправда, на сходах варто бути уважними і не забувати про відповідальне вживання алкоголю :)
На стіні вздовж сходів скупчення різних цікавих штучок - від пляшечок до баночок з консерваціями та кошика з хлібом - дрібнички створюють картинку затишку. Класні полички 0 завжди собі такі хотіла...
На стіні біля дверей - старі постери, які як і вид ззовні створюють ефект " я не у Львові", я не в теперішньому часі. Їх, доречі, можна придбати. За досить таки помірну ціну ( десь я таке чула). думаю про то тривалий час - а мо в коридор собі вчіпити???:)
Приємне обслуговування, доволі оперативне ( теж помітний "+" для "Сливки").
Зараз діє осіннє меню, де присутні різні глінтвейни. Порція звичайного  - зі спеціями та яблучком - 10 грн. за порцію, якщо додати бренді чи лікеру, а також цитрусових - буде дещо дорожче, та все ж тут напевне найкраще співвідношення "ціна-якість" на глінтвейни з-поміж центрових кафешок.
Сирна тарілка коштує в районі 40 грн. та включає кілька видів сиру - м'яких та твердих, а ще  мед, горішки та суху інжиринку. Пробувала їхнє какао... Еммм... Чесно? Шкірка зверху - як в дитинстві. Добре, що була трубочка... А в The Room воно таки найліпше...
 Коли я зайшла туди сама минулого тижня щось перекусити - мусіла вибирати, чи чекати 40 хвилин на рибу чи 20 на філе-гриль. Оскільки з часом було не дуже, вибрала друге. Порція вартує 36 грн. До складу окрім філе (більше подібне на філе курчати, ніж курки:)) входить: 4 плястерка баклажана на грилі, 3 плястерка кабачка, все це викладено на листя салату з додаванням червоного соусу. Був ще смачний перець. А от філе... Пічялька, одним словом - такого сухого я ще не їла ніде. Себто гарний аромат присутній, виднілись кавалочки розмарину,  але вже за 2-3 хвилини коли воно трішки вистигло і його було тяжко врізати, м'ясо не було соковитим.. Здається, кухар щось начудив з температурою або ж просто забув про нього... Тут доречним була фраза що "добрий соус врятує поганого кухаря", себто я не збираюсь винити кухаря - всяке буває, а от рідкий соус явно був би не зайвий. Згадалась книжка, яку не так давно читала - там цілий розділ під назвою "Курица без соуса - не птица" був присвячений цій темі. Але баклажани з хлібом засмакували.
 Можливо мені просто не пощастило зі зміною, можливо там така курка завжди, та все ж приємні офіціантки та добрий глінтвейн приведуть нас сюди ще - як не крути, та повторюсь - глінтвейн тут один з ліпших в плані адекватності... Найбільший його плюс - немає спиртового післясмаку та відчуття дешевого "чорнила" на губах.
Тож якщо ви просто хочете потеревенити у затишному місці, попити кави чи глінтвейну - вам сюди:)
п.с. Вірю, що кухар виправиться, надто вже приємна місцина!

Немає коментарів:

Дописати коментар