About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

17 жовтня 2013 р.

Духмяний глінтвейн

Насамперед хочу повідомити, що даний пост не має на меті пропагування алкоголю та його споживання, а також хочу нагадати, що його надмірне вживання шкодить вашому здоров'ю!

Для мене аромат глінтвейну - це аромат холодної осінньо-зимової пори, але тільки з жовтня до середини січня, адже після того вже чекаєш приходу весни. Запах гарячого вина зі спеціями створює дивну атмосферу - особисто мені нагадує передсвятковий Берлін, мерехтіння ялинкових вогників, довгі темні вечори, затишні львівські кнайпочки зі старими "віденськими" кріслами, шум дощу вперемішку з мокрим снігом за вікном, теплі руки, мохерові рукавички без пальців (мітенки), шалики крупної в'язки...
Звісно, щоденне вживання такого напою нічого доброго не дасть, а ось раз на тиждень-другий 100-150 грамів доброго червоного вина шкоди не зроблять. Прикро, коли заклади міста роблять цей напій халатно, просто підігріваючи в мікрохвилівці дешеве "чорнило". Для того аби відчути справжній смак цього напою - зготуйте його вдома з доброго сортового вина, але не забудьте - смачним він вийде тільки тоді, коли ви готуватимете з натхненням та для когось:)
На 6 порцій ( якщо користатись такими скляночками зі скла як на фото чи подібними) вам знадобиться:
- 1 пляшка хорошого вина (не пошкодуйте собі - візьміть щось з чилійських, молдовських чи грузинських ( вони є у всіх супермаркетах), якщо з вітчизняних - добре вино "Колоніст" ( навряд чи знайдете в "Арсенах" чи "Сільпо" :( ). Не беріть те, що коштує менше ніж 40 грн. - під час приготування зрозумієте всі недоліки дешевих вин, коли буде чутись спиртом, а барвник осідатиме на стінках банячка;
- 150 грамів води ( бажано кип'яченої);
- 1 столова ложка меду;
- 1 столова ложка цукру ( з "гіркою");
- 1 апельсина;
- половина великого яблука ( бажано кислого, осіннього - типу "ранети");
- 10 суцвіть гвоздики;
- 2-3 зірочки бадьяну (зірчатого анісу);
- цедра одного лимона (я зрізала ножем);
- палочка кориці ( я мала довгу - тому частина її була в рідині, а решту - можна було тримати, тож це в мене було замість ложки для помішування);
- 1/3 чайної ложки меленої кориці;
- хороший настрій :)
У банячок налити воду та всипати до неї цукор та лимонну цедру. Довести до кипіння. Далі зробити маленький вогонь і почергово додавати помішуючи: мелену корицю, яблуко (попередньо очищене від шкірки та серцевини та порізане на шматочки розміром 2х3 см), порізаний скибками апельсин зі шкіркою ( в мене виходить 10 дольок з середньої апельсинки), зірочки бадьяну та гвоздику. десь на цій же стадії і корицю, та оскільки я вже казала, що в  мене паличка була довга - я нею помішувала, і її третина "варилася" відразу.
Це все має гарно булькати хвилин 10-15. Далі баняк зняти з вогню та накрити кришкою. Відставити на 15-20 хвилин, аби трішки настоялось. Далі знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо пляшку вина (750 мл.). Як тільки почне закипати - або зняти з вогню, або зробити його дуже маленьким та накрити кришкою. За 5 хв. глінтвейн готовий. 
Не можна аби глінтвейн кипів та булькав - втратиться смак вина.
Коли будете розливати по шкляночках - вкиньте до них шматочки яблук та апельсини, це підтримає аромат. Шматочки фруктів потім можна буде з'їсти:)
Є ще багато різних способів приготування цього напою - можна до готового додати трохи рому чи бренді - буде пікантний присмак, можна використовувати тільки один вид спецій - тоді в ароматі буде відчутна домінантна нота обраного вами додатку. В будь-якому випадку буде смачно, головне не зловживайте, а просто насолоджуйтесь!
Теплих та ароматних Вам вечорів!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар