About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

4 серпня 2013 р.

Недільний сніданок

 Це напевне помітне, але мені окрім смаку завжди важливий вигляд їжі. Колись мама мені зробила зауваження про те, що їжа має бути гарна, а не справляти враження, ніби це вже хтось їв. Комусь видасться дивним, але вигляд їжі не забирає додаткового часу, це вже як алгоритм, тому якщо ви слідуєте  теорії, що вигляд і подача - то марно витрачений час, якого завжди бракує - то ви помиляєтесь..
Сьогоднішній сніданок - яскравий тому приклад (щоправда я ще паралельно тушкувала капусту і варила кнедлі за Здолбунівським рецептом, про них згодом). Кухня - то своєрідна математика, де паралельність дій не мен6ш важлива від якості продуктів. Отож, я насмажила сирники ще вчора, а нині вже компонувала. Звісно, я могла їх смажити і нині зранку - але я не вмію смажити 10 сирників, мінімум 20, тому на сирники користуюсь старим маминим рецептом, а ранкові добавки - то 10 хвилин часу і стара страва на новий лад:)
Якщо готувати все за раз - то потрібно 30 хвилин, якщо ж діяти як я нині зранку - 10.
Вам знадобиться:
На сирники:
- 400-500 грам домашнього сиру
- три яйця
- столова ложка цукру
- півсклянки борошна (якщо яйця великі - трохи більше, то вже дивіться як тісто візьме)
- пакетик ванільного цукру
- сухарі для паніровки
Для фруктового додатку:
- персик
- дві грушки
- банан
- половинка палички румбамбару
- жменя родзинок
- 2 столові ложки цукру
- 6 столових ложок води
+ морозиво (найкраще класичне вершково-ванільне, я ж мала чорничне)

У глибокій посудині перетираємо сир з яйцями, цукром та ванільним цукром. Можна зробити це за допомогою блендеру -буде сккорше, але подумайте, як готували наші бабці не маючи побутової техніки? :) 
До суміші поступово додаємо борошно, аби вийшло сирне тісто, але не надто круте. На тарілку насипати сухарів і чайною ложкою брати сирну масу, викладати на сухарі і акуратно катуляти в кульку, яку потім припласкуємо, себто заготовка до сирника має бути не більше 3-4 см в діаметрі. 
Обсмажуємо в олії на розігрітій пательні приблизно по 2 хв. з кожного боку. 
Готові сирники я тримаю в закритій мисці чи каструльці в холодильнику 2-3 дні, довше не залежуються. З даної кількості тіста вийде десь 20-23 сирнички. Зранку я підігріваю їх в мікрохвилівці.
Нині я робила фруктовий додаток.
У банячкау з грубим дном поставила на невеликий вогонь 2 столові ложки цукру розчинені в шести столових ложках води. Поки воно грілось - почистила румбамбар і відправила варитись. Далі послідували груші (без серединок та шкірки), персики та родзинки, останнім був банан. Кипіло воно хвилин 5-7, якраз поки почистила та подрібнила всі складники. Можна додати трішки цинамону до суміші. Якщо ж ви не дружити з цукром - аналогічно можна зробити з медом, але тоді варто брати лише тверді фрукти - яблука, нектарини, виноград і не варити довго, аби мед не закипів.
Поки доварювались фрукти - загріла в мікрохвилівці сирники (десь півтори хвилини). Фрукти зняти з вогню і за допомогою ложки та кулінарного кільця викласти поруч з підігрітими сирниками, подавати зі сметаною чи морозивом. 
Якщо не маєте кільця чи бажання з ним пацькатись - можна просто викласти фруктову масу поверх сирників. Можна декорувати м'ятою.
Навіть якщо ви не вмієте готувати взагалі - такий легкий рецепт та подача його в ліжко обов'язково здивує вашу половинку ( мою, щоправда, таке не дивує, бо то звична річ:) )
Смачного всім ранку:)

Немає коментарів:

Дописати коментар