About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

13 серпня 2013 р.

Млинці за рецептом моєї бабці

Даний рецепт бере участь в конкурсі від журналу "Смачна подорож", за нього можна проголосувати тут а також буду вдячна за ваші голоси за мою "Душенину" тут . Голосувати можна до 31.08.2013 - запрошуйте друзів, всім буду дуже вдячна! Ну дуже я хочу виграти нову посудку:)

Такі млинці готує моя баба, начиняючи їх різними додатками. Влітку, особливо в червні, вони найліпше йдуть з полуницею, в липні-серпні - з персиками, восени - щ яблуками, взимку з джемами та мармулядами.

Інгредієнти: 
Для тіста:
- 3 яйця
- 0,5 літри домашнього молока ( на магазинному не будуть такі смачні, будуть більш прісні)
- склянка борошна
- 2 столові ложки цукру без гірки
- дрібка солі
- пакетик ванільного цукру
Для джему:
- склянка цукру
- склянка полуниць
- трішки води (якщо полуниця не соковита)
Для смаження краще використати сало, якщо немає - соняшникову олію

Приготування: 
У глибокій мисці чи банячку збити міксером яйця з цукром. Поступово збиваючи влити молоко. По трішки додавати пересіяне борошно і продовжувати збивати. В мене зазвичай іде склянка борошна, але буває, потрібно і більше, або ж менше - залежно від яєць (великі чи маленькі). Тісто по консистенції повинно нагадувати рідку сметану та бути однорідним.В кінці додати ванільний цукор або ж трішки ваніліну.
Від шматка сала відрізати кубик розміром 3х3 см (аби можна було наколоти на виделку)і обчистити від солі. таким чином буде зручно змащувати пательню, кількість жиру буде потрібна - не більше і не менше, щоправда змащувати потрібно перед кожним млинцем.
Якщо сала немає - то додавати через кожні 2 млинці пів чайної ложки олії. Смажити млинці традиційно - тоненькі і з двох сторін.
Посмажені млинці складати гіркою, а перед тим, як змащувати - перевернути, аби намащувати в тій почерговості, як вони були спечені.
Для начинки полуницю перетерти блендером, додати цукор і в маленькому банячку з грубим дном поставити на вогонь. Постійно помішувати. При потребі додати трішки води ( 2-3 столові ложки). Дати покипіти 30 хв, остудити.
Змастити млинці джемом, скрутити трубочкою. Перед подачею розрізати навпіл та полити сметаною, або ж дати кульку морозива. Можна полити джемом ще й зверху, або посипати корицею.
Смачного!


Немає коментарів:

Дописати коментар