About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

2 липня 2013 р.

Вечеря. "Грушевський". Jazz.

Минулого тижня у Андрієвої мами було День народження.
Оскільки до подарунків у неї своєрідне ставлення - ми вирішили їй зробити не зовсім матеріальний презент, а  такий, що буде поєднанням, як то кажуть, "три в одному"
Отож я замовила столик в одному з нових закладів Львова, "Грушевський cinema & jazz". 
Так, моя політика у виборі закладів така, що або старий і перевірений, або новий і не  зіпсований. В даному випадку ресторація функціонує не так давно, тому шанси залишитись задоволеними були високі.
Єдине, що дещо лякало - високі ціни. Але тут нам допоміг "Супердіал" і два купони по 20 грн., які дозволили зекономити чималу суму на стравах з меню.
Отож, замовили столик у підвалі, оскільки там щовечора відбуваються джазові концерти (у верхньому залі крутять фільми) і зовсім не прогадали, оскільки концерт був чудовим. Але про все по порядку :)
Ресторація знаходиться в центральній частині міста, в приміщені де люди віку наших батьків застали кінотеатр ім. Щорса, а наші однолітки - штаб "Нашої України" в час "Помаранчевої революції". 
Офіціантка нам попалась приємна і комунікабельна, весь час посміхалась і всі прохання виконувала оперативно. Якщо не помиляюсь, її звати Катерина. Можу помилятись - на бейджик дивилась купу разів, але з пам'яттю бувають халепи...
Для початку було замовлено салат з персиками "Касабланка" (53 грн. порція) - на подушці з суміші зелених салатів було три фаршированих салатом персики, скибочки яблука та апельсину. Смачно, але оту начинку треба було робити якось інакше...  Якось дивно поєднувалось сирно-м'ясний салатик заправлений майонезом з солодкими і м'якими персиками... Я б краще начиняла їх креветками, або воно все по структурі було більш ніжне... Ну але меню складала не я.. В цілому смачно.
Далі був ще один салат "Овочевий з тунцем" - з овочів були суміш салатів, огірок, помідорки "черрі", маслини, стручкова консервована квасолька. Тунець був гарними шматочками ( судячи з усього, консерву брали з тих ліпших, більш якісних), а зверху на цьому всьому лежало яйце-пашот (до речі, дуже гарно зроблено - з ледь м'яким жовтком). Заправлено олією і, здаєтсья, лимонним соком чи винним оцтом. То всьо потягло на 67 грн. за порцію.
Недолік - листя салату за кілька хвилин стояння на столі дещо відм'якло і втратило вигляд...
Оскільки ми пили вино ( "Мерло" від ТМ "Колоніст" - 190 грн. за пляшку) то портягом цілого вечора гарним доповненнням був сир (120 грн. за порцію-тарілку). Ну і що, що вино було червоне, а не біле - вони пасували одне до одного.
До сирної нарізки входило кілька видів сиру різних приготувань та сортів. Доповненням слугував журавлиновий (?) соус-джем (дещо загустий), курага та мигдалеві пластівці.
Мій улюблений брі:)
Першою гарячою стравою були млинці з м'ясом кабана ( дві порції = 8 штук = 96 грн.). В загальному смачно, але на рахунок кабана мене взяли сумніви... Начинка більше нагадувала паштет, а з чого він був - сказати важко... До млинців в якості соусу йшла сметана.
Наступним етапом стало куряче філе фаршироване шпинатом і сиром. Страва на 5+, оскільки м'ясо було соковите, начинка - гарно поєднана, а разом це було запечене в соусі і подано чимось на зразок рожевого соусу (кетчуп+майонез=не дуже здале доповнення до такого смачного мняска...). Порція складається з розрізаного надвоє філе, тому ми взяли дві порції (116 грн.), аби кожен спробував.
В якості гарніру взяли овочі-гриль (38 грн. за порцію), до складу яких входили кабачки, баклажани, болгарський перець, помідор, печериці та цибуля. Непогано, і що немаловажливо, добре пасувало до курки.
Поки ми то всьо їли на сцену вийшла тендітна солістка в бірюзовій сукні і (якщо не помиляюсь) її чоловік-акомпаніатор. 
Вона виконувала кавери відомих пісень, але в джазових імпровізаціях. Сильний голос, красива гра на клавішних і маленькі свічечки на столах створювали дуже затишну атмосферу.
Під джаз гарно пасував "Сом в картопляній кірочці з грибним жульєном"(знову ж таки дві порції за 158 грн.). Смачно. Соковито. Але як на мене, печериці були не найкращим доповненням... Риба дещо чулась річкою - напевне її перед тим не маринували, а марно, оскільки філе мало ніжний смак, а от запах був не дуже....
До риби взяли "Картоплю по-домашньому" (28 грн. за порцію) і дещо розчарувались, бо це було не зовсім те, на що розраховували. Традиційно картопля за таким рецептом приварбєтсья, а тоді запікається скибочками в спеціях. Тут же нам принесли смажену плястерками картоплю з цибулею і салом, сформовану за допомогою кулінарного кільця в циліндр. Мене про то не попередили, тому гарнір виявився просто неактуальним. Але тато його подужав :) Фото немає, бо мені не сподобалось - гарнір був не фотогенічний:)
На десерт до чаю (2 чайничка за 50 грн.) ми взяли "асорті".
Два шматочки штрудля (92 грн. за 2 порції) та чізкейк ( 2 шматочка за 84 грн.). До чізкейка було заготовлено свічечку, а також символічний напис.
Порція чізкейку після гарної вечері була якраз на двох. Щоправда мені штрудель сподобався більше, напевне завдяки соковитій начинці зі шматочками яблук, вишень, сухофруктами. Навіть попри наявність горіхів, на які в мене алергія. Я  їх просто вибрала.
Десерти подавались з полуничною поливкою.
На останок напевне зроблю коротке резюме.

Переваги:

- приємна публіка (принаймні в той вечір), багато іноземців;
- якісна жива музика;
- оперативні офіціантки;
- гардероб (але чи працює він в холодну пору? );
- чисті вбиральні з креативним, дещо гламурним інтер'єром;
- смачні гарячі страви;
- дуже зручні крісла;
-  наявність серветок, які можна застелити на коліна;
- за сусіднім столиком мужчина замовив крильця до пива - йому окрім замовлення принесли піалу з водою для полоскання пальців;
- можливість забрати з собою те, що не з'їли (що власне ми зробили з рибою і штрудлем);
- наявність постійних знижок та акцій ( 30% на меню з собою, 15%  на святкування ДН, знижка на певні страви протягом певного періоду).

Недоліки:

- високі ціни (особливо на вина - дещо завелика націнка на деякі сорти);
- до гарячих страв варто включати гарніри - а то якось дуже самотньо виглядають м'ясо та риба на тарілках, та й ціна така, що можна було б і покласти ще щось;
- якщо заклад позиціонує себе як ресторація - варто було б хоча  частину столиків сервірувати серветками, тарілками, приборами та келихам, а то дещо несолідно, як на такі ціни, ставити прибори на  стіл по приходу відвідувачів;
- відсутність квітів на столиках (хоча б по одній штучці на стіл).

В цілому ніби все... Ми провели там час з 19.00 (концерти починаються о 20.30) до одинадцятої вечра. Провели час приємно і гарно, а потім перейшлись центром до транспорту. Місто готувалось спати... А може навпаки, збиралось в "Грушевський..." імпровізувати в джазових акордах...

Немає коментарів:

Дописати коментар