About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

25 липня 2013 р.

Літній десерт нашвидкоруч

Десерти подібного характеру більше асоціюються з зимою, застиганням на холоді та ягідними компотами, адже влітку найкращим десертом слугують свіжі фрукти та ягоди.
Але оскільки я нині придбала за дуже вигідною ціною чотири скляні ємності (важко назвати креманкою, піалкою чи посудом для десерту оті штучки...) - я просто мусила їх опробувати :)

В холодильнику виявилось кілька абрикос, одне яблуко, морозиво, а в шафі - швидкорозчинне желе для заливання тортів. Здається що мало, але для тих чотирьох посудинок - саме враз.

Отож можна сміливо заявити, що складовими інгридієнтами для даного рецепту, на приготування якого потрібно рівно 5 хвилин потрібно наступне (на 4 порції):
- пакетик швидкорозчинного желе "Доктор Трекер" - я мала вишневе, якби мала прозоре - то зробила б двоколірним
- 5 абрикос
- одне невелике яблуко
- 2 столові ложки цукру
- 250 мл води (склянка)
- морозиво

У каструльку з грубим дном влити воду, всипати пакетик швидкорозчинного желе та 2 столові ложки цукру. Поставити на невеликий вогонь, перемішуємо. 
Очистити яблуко від шкірки та серцевини та порізавши дрібними шматочками теж вкинути в каструльку.
Поки воно вариться - нарізаємо абрикоси. Я перше розрізала надвоє, а тоді продовгастими дольками і вкладала  у формочки по колу. Як тільки желе з яблуками закипить - дати покипіти хвилину і спершу вийняти ложкою і розкласти по формочках прожелатинені шматочки яблук, а тоді зверху обережно залити галяредкою ( вона дуже швидко гусне)  і відправити на 10 хв в холодильник.
 Опісля дістаємо, зверху кладемо кульку морозива та декоруємо абрикосом (п'ятим)
 Якщо формочка без рельєфних країв - можна попередньо опустити в гарячу воду і перевернути на тарілку - тоді галяретка рівненько випаде і буде на тарілці як пудинг. В такому випадку морозиво кладіть поруч.
 Також можна робити з персиками, динею, кавуном та іншими сезонними смачними штуками.
Розумію, що це не зовсім і рецепт, але інколи треба щось зварганити на швидку руку, а це - просте рішення даного питання.

Немає коментарів:

Дописати коментар