About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

29 липня 2013 р.

Салат "Селянський"

Цей салат в різних містах, місцях та домівках називають по різному. Я тепер навіть не знаю як він толком зветься, оскільки кожна господиня додає до нього якийсь свій інгридієнт, або ж по іншому його додає, до якого регіону та кухні від відноситься, бо їла подібне і в греків, і в чехів... У Львові його готує половина моїх знайомих. Інша половина не готує його з тих причин, що або жлобиться купити домашній сир, або його просто не любить, або ж не хоче готувати. В решті його готують, і у всіх він по-своєму класний, тільки от  80% смаку даного салату, зазвичай, залежить від сиру...
Я до цього салату тру на крупну терку огірок чи редиску (залежно від сезону), але нині вирішила робити все простіше, по-селянськи:)


 Отож:
- 200 грам домашнього сиру
- 1 столова ложка домашньої сметани з "гіркою"
- сіль, перець
- кріп та петрушка (об'єм порізаної зелені має бути як 2/3 об'єму сиру)
- 2 огірка

Сир перетери блендером зі сметано, сіллю та перцем, додати порізану зелень та вимішати. Огірок можна потерти на терку і домішати до сиру, а можна просто порізати в декоративно-їстівних цілях:) Зверху можна посипати сушеним базиліком чи кропом.
Добре смакує з помідором та печеним м'ясом.

Розумію, що просто і не дуже оригінально, але дуже зручно для літа та спеки, коли хочетсья чогось легкого, але поживного:)

Немає коментарів:

Дописати коментар