About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

20 липня 2013 р.

Яблучний тарт

Нині зранку надибала в холодильнику пів банки домашньої сметани. Від обіду я вже згадувала, де в мене на районі продають яблука. Ввечері купивши на три гривні "білого наливу" (наразі далеко не білого, а зеленого і кислючого) я вирішила зготувати яблучний тарт. 
Зазвичай, для тарту робиться пісочне тісто на основі маргарину чи масла. Але дві столові сметани ложки теж вийшли не зайві. Отож, зготувавши вечерю я вирішила спекти черговий пляцок на швидку руку, аби було чим похрумтіти ввечері. Рецепт з розрахунку на круглу розйомну  форму 28-30 см в діаметрі.

Інгридієнти:
- 2 яйця
- 2 столові ложки сметани
- 5 столових ложок цукру + півсклянки цукру на сироп
- розпушувач (давала 1/4 пакетика "Доктор Трекер" 8гр.)
- 2 склянки борошна
- мелені сухарі для панірування форми та масло для її змазування
- 6 невеликих яблук (брати тверді сорти)
- неповна склянка води
- кориця
- дрібка солі
 Приготування:
У мисці розтираємо жовтки з цукром, додаємо сметану та дрібку солі і продовжуємо розтирати. Додаємо потрошки борошно та розпушувач поки маса не стане однорідно та в'язкою. На дошку насипаємо півсклянки борошна та трохи розсовуємо його. На борошно викидаємо тісто та обережно місимо потроху підсипаючи борошно. Коли тісто буде таким, що не липнутиме до рук та матиме еластичну структуру - помістити його в кульок і на 15-20 хв. відправити до холодильника.
Тим часом у маленький сотейник з грубим дном налити воду та всипати цукор і на малому вогні довести до кипіння, а далі помішувати і пильнувати, аби не збігло:) 
Поки сироп вариться чистимо від шкірки і серцевини яблука та нарізаємо дольками.
Коли все це зробили - змастіть форму маслом та посипте меленими сухарями. На крайній випадок борошном. Дістаньте тісто з холодильна та ще трішки підмісіть, а потім почніть розтягувати в руках як на піцу. Тісто вкласти у форму для випікання та сформувати захисний бортик.
Зняти сироп з вогню, всипати чайну ложку кориці, вимішати, а далі всипати туди яблука, вимішати, аби вони покрились солодким сиропом повністю. Далі охайню руками або щипчиками викладайте дольки яблук квіткою по колу від країв до середини, зверху трішки полийте сиропом.
Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 40. Про готовність вас сповістить аромат яблук.
 Готовий тарт викласти на велике блюдо. Добре йде з морозивом ще теплим. Холодним теж не зле:)

Немає коментарів:

Дописати коментар