About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

19 липня 2013 р.

Вівсяне печиво

Моя директорка дуже любить вівсяне печиво. І я його люблю, і ще багато моїх знайомих і їхніх дітей. Сьогодні щось зайшла мова, чи можна зробити його вдома. Звісно що так - смак і вигляд буде дещо інший, ніж у магазинних, зате ви будете впевнені на всі 100% що в них немає хімії та консервантів. 
Я час від часу готую такі печенька - рецепт простий ( бачила кілька інтерпритацій, але ця - моя улюблена), не затратний, всі складові завжди є під рукою, ще й виходить смачно і корисно. Тому і нині ввечері (себто вночі:) ) вирішила зробити їх самотужки. Я робила рецепт фактично в половину від звиклого перепису, виходячи з кількості масла, що було не з морозилки, а кімнатної температури.

Отож, для 18 печенюшок вам знадобиться:
- пів пачки масла ( 50 грам) розтопленого при кімнатній температурі;
- маленьке горня (як з кавового сервізу, але не для "еспресо", а для "американо") вівсянки;
- одне яйце;
- 3 столові ложки цукру ( всі рецепти пропонують півсклянки - але то засолодко, і печеньки розпливаютсья дуже);
- 1/4 пачечки розпушувача "Доктор Трекер" ( в пачечці ніби 10 грам);
- такий же об'єм борошна, як і вівсянки;
- 2 жмені родзинок (або ж цукати, кунжут, насіння льону або щось інше, з чим ви будете робити печеньки).

Перетерти масло з цукром і яйцем, додати до суміші пластівці. Відставити на півгодини - пластівці трохи відмокнуть і їх легко вдасться перетерти з масляно-яєчною масою до більш однорідної маси. Далі до того всього додати на вибір родзинки, цукати, насіння, чи що ви там хочете, а потім поступово всипати борошно з розпушувачем. Зазвичай достатньо такої ж кількості, як і вівсянки, але інколи (залежно від масла та розміру яйця) треба трошки менше, або ж навпаки - більше. Тісто має вийти досить густе.
На змазану дечку ( або ж на застелену пергаментним папером і змащеним олією) викласти за допомогою ложки тісто.  Якщо ви дали більше цукру або тісто рідкіше - викладати на відстані 5 см одне від одного ( при умові, що печенька мають діаметр 4-5 см), я викладала на 3-4 см.
Ставити в розігріту духовку на 15-20 хв, поки не підрум'яняться і не присохне верх. Дуже легко знімаються з дечки.
Робила аналогічні з шматочками шоколаду. До сьогоднішнього рецепту додала чайну ложку меленого кардамону. Його майже не чути - ванілін має сильніший запах, але я його в цей рецепт не даю ніколи, краще давати горішки чи зернятка різні.
 Смачні і на другий, і на третій день. Довше ніколи не залежувались:)
п.с. пластівці можна також молоти з допомогою кавомолки чи кухонного комбайну в вівсяне борошно - тоді давати їх подвійну порцію і не додавати звичного борошна взагалі - тоді печеньки ніжніші і охайніші на вигляд, більш сході на магазинні. А от за рахунок чого магазинні такі коричневі - для мене загадка, в мене завжди були світленькі...

Немає коментарів:

Дописати коментар