About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

18 липня 2013 р.

Душенина

Влітку вечори довгі, спати хочеться менше, відповідно є час щось зготувати. Коли вже не можеш придумати щось нове - повертаєшся до старого і перевіреного, себто до традиційної народної кухні.
Цього разу вибір пав на "Душенину" - смачну і корисну страву з м'яса та овочів.
Отож інгредієнти: 
На дволітровий горщик ( в жодному випадку не каструлю!!! А саме керамічний горщик)
- 400-450 грам свинини ( можна брати і інше м'ясо, але щоб було з прожилками, не дуже сухе)
- 2 більші морквини
- 2 середні цибулини
- половина солодкого болгарського перцю
- 1 більший помідор, або 2 столові ложки кетчупу ( бажано домашнього)
- корінь петрушки, 3-4 горошини чорного перцю, горошина духмяного перцю, 2-3 горошини білого перцю, сухі стебла кропу ( в жодному випадку не подрібнена зелень!)
- сіль та молотий перець за смаком, олія для смаження


Приготування: 
М'ясо порізати невеликими шматочками, просушити паперовим рушничком чи серветкою, та обсмажити на пательні, аби прирум'янилось. У горщик або керамічну каструлю (страви з керамічного посуду набагато смачніші та корисніші)порізати кубиками моркву, нашинкувати перець, подрібнити цибулю та корінь петрушки. До овочів додати м'ясо з пательні разом з олією, на якій смажилось і перемішати. Є рецепти, де пропонують перед смаженням обваляти м'ясо в борошні - я так не роблю, бо інколи борошно починає пригорати, а шматочки злипатись.
Заливаємо все це окропом, солимо, перчимо, додаємо перетертий помідор ( або ж порізаний, але попередньо очищений від шкірки і зернят) або ж кетчуп. Вкидаємо горошини перцю та корінь петрушки( якщо петрушка свіжа - нашинкувати кубиками цілий корінець, якщо суха - то пів корінця буде достатньо). Можна додати 2 столові ложки домашньої сметани ( магазинна для такого не підходить - при кипінні вона не розчиниться, а звурдиться). Зверху покласти кілька гілочок сухого кропу ( стебло) - тоді страва матиме гарний аромат.
Закрити глечик кришкою і поставити в духовку розігріту до 180 градусів на 2-3 години, аби м'ясо мліло. По тому, як на вашій кухні запахне - страва готова.
Добре смакує з картоплею, макаронними виробами чи кашею ( особливо підливка)та салатом зі свіжих овочів заправленим олією.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар