About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

8 липня 2013 р.

Трускавкова мрія

Коли звичні улюблені сирники набридають, хочеться зробити щось особливе, але з тих же улюблених продуктів. Отож, для торту "Трускавкова мрія" потрібно:

 На основу-цвібак:
- 4 яйця
- 2/3 склянки цукрової пудри
- 2/3 склянки борошна
- дрібка солі
- масло для намащення форми та сухарі для посипання

На сирну масу:
- півкілограми сиру. Добре було б, аби це був жирний свіжий домашній сир;
- півсклянки молока
- пакетик желатину
- 1/3 склянки цукрової пудри
- якщо сир сухий - 1-2 столові ложки сметани (якщо все справді печально з сиром);
- ваніль або ж пакетик ванільного цукру

На прикрашання:
-7-8 великих трускавок;
- пакетик швидкорозчинного желе від "Доктор Трекер" для заливки пляцків або ж пакетик звичної ґаляредки
1. Готуємо традиційний цвібаковий корж. Збиваємо окремо білки у тугу піну та жовтки з цукровою пудрою. Поєднуємо збиті білки з жовтками і потроху додаємо борошно. Додаючи борошно масу перемішуємо НЕ залізною лоюкою!!! Лише дерев'яною чи пластиковою! Тісто має бути по структурі як густа сметана.
Дечку змащуємо маслом, посипаємо сухарями і заливши тісто ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-45 хв. (готовність спробувати сірником чи зубочисткою). Після випікання вийміть корж з дечку та поставте на сито. Дечку помийте, просушіть та вистеліть харчовою плівкою.
2. Розчиняємо желатин в молоці. Блендером перетираємо сир (якщо він надто сухий - додайте сметани) з цукровою пудрою та ваніллю, а потім додаємо молоко з желатином  і далі перетираємо до однорідної маси, яку потрібно відставити в прохолодне місце поки вистигне корж.
3. В застелену форму вкладаємо корж, який попередньо перевертаємо "вверх дном" та тоненько зрізаємо верх (до перевертання - дно) та викладаємо зверху сирну масу. При бажанні, корж можна змочити лікером. Я того не робила.
Ставимо то всьо в холодильник на ніч (я готувала торт звечора, тому ставила на ніч, тобто десь на 8-10 годин).
4. Зранку у вас є два варіанти: якщо використовувати швидокорозчинну ґаляредку -  то просто викласти фрукти і залити від центру. Якщо ж брати звичну ґаляредку чи желатин з соком - то спершу то розвести, остудити, поки не почне гуснути і тоді за аналогічним принципом (від центру) по трішечки з топомогою столової ложки залити отриманою масою і ще поставити в холодильник до вечора. 
Я подавала торт близько сьомої вечора, то в мене все гарно застигло.
Вийшло смачно - я навіть не встигла сфотографувати його в розрізі. Щоправда я перший раз взяла не плівку, а пергаментний папір - тому в мене вийшов не дуже охайний край, а папір дещо розмок - навіть не знаю, як то колись без плівки обходились...
Взимку даний торт можна робити без фруктів, але з додаванням какао до коржа і шоколадом до сиру. Влітку можна до сиру додати ягоди чорниці або шматочки вишень, але тоді то дуже вже не "Трускавкова мрія" :)

Немає коментарів:

Дописати коментар