About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

12 липня 2013 р.

Ліниві вареники (сирні галушки)

Сьогодні в мене прокинулась ностальгія за моєю колись такою улюбленою стравою дитинства, що часто робили на вечерю, яку в різних регіонах називають "ліниві вареники", "сирні галушки", "солодкі палюшки", "сирні кнедлики" і може ще якось, але я інших назв не знаю...
Це напевне одна з найтрадиційніших страв української кухні - адже як відомо, ще з давніх часі в нас любили молочні продукти, а також варене і печене. Галушки в різних регіонах роблять по різному, і так само по різному подають. Але всюди це смачно :)
Так от,  моя бабця родом з Полтавщини, і там це досить популярна страва - як в солодкому, так і в соленому варіанті. Моя хресна також "в курсі дєла", адже готувати ліниві вареники просто, а справа поживна і натуральна. Отож, як ви зрозуміли, на вечерю були ліниві вареники.

Для 4х порцій по 10-12 штук вам знадобиться:
- 400-500 грам доброго домашнього сиру
- 1 яйце
- чайна ложка цукру та дрібка солі
- скляннка борошна + борошно до вимішування
- фрукти та сметана в доповнення

Сир перетерти блендером з яйцем і цукром, додати борошно і замісити тісто. Можливо, знадобиться трохи більше, або ж навпаки, трохи менше борошна у випадку, якщо яйця будуть більші чи менші, а сир більш сухий, чи мокрий. То треба дивитись по ходу дій.
З тіста сформувати ковбаски та відрізати шматочки завтовшки 1 см. Я ще зверху приплюскувала виделкою - для вигляду.  Можна того і не робити.
У більшому банячку закип'ятити воду і вкидати варенички в окріп помішуючи, аби не злиплись, а як тільки спливуть - діставати шумівкою на стіл чи велику тарілку, аби стекла зайва вода.
За хвилину можна подавати, попередньо помастивши сметаною з фруктами чи ягодами ( дуже смачно з вишнями чи чорницями, але в мене були персики).
 До речі, якщо не давати цукру, а додати більше солі - то можна мастити шкварками з цибулькою, або сметаною з кріпцем - теж смачний варіант, але вже солений. Взимку добре йде з варенням чи сиропом.

Немає коментарів:

Дописати коментар