About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

10 липня 2013 р.

Пструг & баклажани

Коли надворі спекотно  - не дуже хочеться грітись біля плити, а з'їсти хочеться щось легке і поживне. Даний варіант вечері - легкий в приготуванні, корисний і добре комбінується.
Отож, даний варіант розрахований на двох осіб, термін приготування- 25-30 хвилин.
Складники:
- пструг (воно ж річкова форель) - 1 шт
- один великий, або ж два малих баклажани
- дві морквин
- один помідор
- зубець часнику
- маленька головка сиру "Моцарела"
- кріп та петрушка
- сіль та перець за смаком.
Якщо хочеться ситнішого - 2-3 картоплини.


 Приготування:
Чистимо рибу від луски, нутрощів та голови. На застелене фольгою деко нарізаємо продовгастими плястерками моркву, додаємо столову ложку олії, поверх кладемо рибу. 
В середину риби кладемо кілька шматочків моркви, зелень, сіль та перець за смаком. Загортаємо фольгу, аби риба могла тушкуватись і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Тим часом нарізаємо кружальцями баклажани та солимо їх. Відставляємо в сторону і тремо на дрібну терку моркву. У сотейнику нагріваємо столову ложку олії, додаємо моркву, накриваємо кришкою і ставимо на вогонь, аби тушкувалось. Стиглий помідор очищуємо від шкірки (методом занурення в киплячу воду) та зернят. Дрібно ріжемо та додаємо до моркви. Посолити, поперчити і лишити на вогні.
Тим часом, паперовим рушничком просушуємо баклажани від вологи, що виступила та солі. Викладаємо кружальця на розігріту пательню та легенько присмажуємо з обох боків.
У глибокій жаростійкій посудині шарами викладаємо баклажани, які перекладаємо морквяно-помідоровим соусом, до якого попередньо витиснути один зубок часнику та шматочками моцарели. Посудину не закриваємо, ставимо до риби в духовку на кілька хвилин.
Подаємо присипавши зеленню. Якщо хочеться чогось ситнішого - підігрійте в мікрохвилівці 2-3 варені картоплини ( в таку пору року вони певне є в кожному холодильнику :) ), наріжте плястерками та перекладіть печеним баклажаном.
 Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар