About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

30 червня 2013 р.

"Кумпель", або не дуже дружні посиденьки...

Вчора, після конкурсу андрутів ми вирішили попити пива. Тьотя Оксана наполегливо тягнула нас в "Кумпель", адже там справді класне пиво. Я в цьому закладі була кілька разів лише заради пива, та й цього разу ми туди йшли саме за цим напоєм, щоправда, цього разу це видалось не так просто як зазвичай.
Першим що нас здивувало - п'ять чи то шість амбалів в чорному на вході. То офіціанти такі кремезні чи охорона? Якщо заклад названо "Кумпель" (товариш, друг) - то невже ваші відвідувачі то не є ваші друзі? Це ж не є заклад закритого типу... Ще коли ми підходили, то бачили, що на терасі за одним столиком вже розраховувались і збирались іти,а  інший був заброньований (нам потім так і не сказали на котру ж годину його бронювали). Ми зайшли і хотіли прямувати на терасу, нам сказали, що місць нема, а є тільки в підвалі, хоча у верхньому залі також були столики. От тільки нас було четверо, а столик на шістьох... От так пояснили:) Я  в нижній зал іти не хотіла, тож ми вирішили йти десь інакше.
Вийшли надвір. Хочеться пива. Нормального.  Тьотя Оксана не здається: ну як так? Нам треба пів години часу, стіл є, а вони ламаються! Пішла вона штурмувати офіціантів. І що ви думаєте? За 10 хв. ми вже сиділи на терасі. Що цікаве, нас посадили за столик на чотирьох де був резерв, а бронь переставили за сусідній столик на 7(!) осіб. Гурт охоронців-кельнерів далі стояв на вході до закладу і про щось теревенив.
Офіціант, що прийшов до нас навіть не намагався щось радити. Підійшов, залишив меню, нагадав про кнопку виклику, але чомусь не представився... Дивно дещо, адже заклад який вірить відмінне пиво і має доброго шеф-кухаря просто повинен мати добрих офіціантів, які мають пропонувати клієнтам щось цікаве. До речі, цьогоріч заклад входив до мапи ресторацій, що пригощали традиційними галицькими стравами. Нам про це офіціант нічого не сказав. Я потім сама про то прочитала в газеті, що роздавали на фесті. А я б не відмовилась скуштувати щось смачненьке...
Далі ми таки замовили пиво ("Бурштинове"  - 0,5 л. коштує 20 грн, 0,3 л.  - 16 грн). Мама взяла щось на зразок дерунів з кабачка (вона має тимчасово деякі обмеження в їжі, але в даному випадку все було ок). Смачно. Порція з чотирьох пляцочків запечених на пательні коштує 37 грн.
Ми хотіли якусь тарілку до пива (якби знали про страви галицької кухні - обрали б їх :( ). Те, що ми замовили з меню більше пасувало б під чарку горілки, але аж ніяк не до пива... І офіцант на мнічого про це не сказав! Знову ж мені було дивно - коли ми питали в нього що взяти - складалось враження, що йому байдуже! Бляха-муха, чому мої улюблені заклади так туплять при виборі персоналу??? Ну це ж ваша візитна картка!!! Є місця, де шеф-кухар готує повну фігню, але офіціанти це так подадуть, так прихвалять, що вже пробачаєш кухні всі проколи... А тут навпаки - заклад  має прекрасних кухарів, які готують цікаві закуски, гарні гарячі набори до пива, різні смачні штучки, а офіціанту просто пофіг що замовлять...
Саме м'ясне було смачне і свіже, як і обіцяв стравопис, але на 108 грн. не тягнуло аж ніяк, та й до пива не пасувало зовсім... А вам би смакувало сало з цибулькою до пива???
На "тарілці" було три шматочки вудженої полядвиці, п'ять шматочків ковбаси, три шматочки шпондера та три тоненьких плястерка запеченої полядвиці, чотири кавалочки паштету загальним виходом близько 200 грам. В якості соусів були хрін з майонезом і хрін з бурячками. Зверху лежали 2 цибулинки, розрізана начетверо редиска і кріпець. До того подали три шматочки хліба ( доречі, хліб тут завжди був смачний)
Я завжди всім радила цей заклад, адже він справді особливий, але після вчорашнього візиту було якось неприємно - ота байдужість, охоронці та офіціанти-пофігісти просто відштовхують...

Якщо цей пост читатиме хтось, хто має відношення до "Кумпеля" - то хочу Вам подякувати за гарне пиво, і висловити своє "фе" стосовно персоналу! За той час, що ми сиділи зарезервований столик так і лишився пустий, а підіпсутий нам Вашими охоронцями настрій не залишив жодного бажання сидіти довше. Можливо, у Вас справді багато клієнтів, і Вам не цікаво, аби їх було більше ( в чому я сумніваюсь), але візьміть на роботу приємний персонал - нехай кельнери не будуть суперськи вишколені, нехай не будуть на 100% обізнані у всьому, але нехай будуть привітні, не соромляться перепитати та уточнити на кухні про страви, запропонувати почекати, якщо немає місця і більше посміхаються. Ну і замість вуйків при вході поставте привітного хлопчину, чи миловидну панянку, які б могли виховано підказати про наявність вільних місць і провести до столика, а не робити вигляд з категорії  "якого милого ви прийшли?".
Пиво добре, але ще здивувало, що за сусідній столик його принесли без підставок - просто принесли і поставили на стіл. Там сиділо старше подружжя, і було видно, як здивувалась жінка, коли келих просто поставили на стіл - вона дістала з серветниці серветку і поставила келих на неї. Потім хлопці таки принесли паперові "скатертинки", та було видно, що та пара теж була не дуже задоволена таким підходом з боку офіцантів.
"Кумпель", будь другом, роби щось!!!

1 коментар:

  1. були влітку в Кумпелі, тому що ближче до Арсеналу. Така ж біда з офіціантами. Ніхто не представився, нарізку чекала за 15 хвилин. До пива порадили рибну тарілку, яка при ціні 100 з чимось гривень містила в собі 8 напівпрозорих шматочків риби. Там на одного було замало, а на двох...

    ВідповістиВидалити