About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

24 травня 2013 р.

Масони у Львові, або найдорожча ресторація

Одного квітневого дня ми святкували чергову річницю одруження. В якості подарунка я вирішила запросити Андрія на флящинку доброго вина та рибку ( бо то ще був піст) у "Найдорожчу ресторацію Галичини", або місце, де ми час від часу любимо провести час ( щось багато повторів:) ).
Столик я вибрала особливий - на балконі. Знизу торохкотів трамвай, ходили люди, грав якийсь акордеоніст, а ми собі сиділи, пили вино з великих келихів з тонкого скла і їли рибу.
Але спершу про заклад:
- це одна з точок "ФЕСТу";
- для того щоб ціни були більш-менш адекватні - варто мати картку "Локаль" або спеціальний ключик, інакше будете довго кредити гасити :) ;
- заклад знайти непросто, але якщо знайшли - не пошкодуєте;
- меню час від часу змінюють, тому і страви, і ціни теж змінюються;
- один з небагатьох закладів з хорошим рівнем обслуговування - особливий "плюс" - офіціант Михайло. Коли потрапите на нього - ви мене зрозумієте:)  ;
- цікавий інтер'єр та оригінальні вбиральні 8-) ;
- вечорами лунає жива музика - рояль і скрипка. Це направді класно... Знайдіть час, замовте столик-підвіконня  в першому залі, візьміть каву  і насолоджуйтесь відомими і невідомими мелодіями в чудовому виконання.

Я не буду тут писати цін  - можливо, блог читатиме моя мама. Нащо їй то знати?
Ми брали форель на подушці з печериць.

Сама риба видалась смачна - не суха, ароматна, але гриби... Мені здається, що печериці - не найкращий варіант гарніру, та й  сметанковий соус був дещо рідкий... До такої порції було б варто подати відварену чи припущену спаржу, брокколі або ж кабачки-гриль. Хотілось чогось ніжнішого... Можливо навіть пюре...
Вино брали "Трамінер" - не вперше, але й сподіваюсь не в останнє. Колись нам Михайло його порадив, і ми щось дуже його вподобали... Цього разу був "Рислінг" - молоде вино для молодої сім'ї :)
В цілому в меню є кілька салатів, тарілки (сирна і м'ясна), закуски, та все ж, стравлпис можна було б удосконалити - салати дещо одноманітні - колись був смачний з вершками і грушею, тепер його немає... На зимову пору було б варто пропонувати салати з масткими соусами на основі поєднань типу "селера-корнішони-курка-гірчиця" або "яблука-курка-сир-яєчко" і викладати за допомогою кулінарних кілець...
Не продумані комплексні гарніри до м'ясних та рибних страв. Також не завадило б додати до меню фото страв - інколи важко уявити що тобі принесуть...
Немає спеціального меню до пива ("Зеник" є, а подруги-закуски немає:) ) та вина. До першого здалось би пропонувати урізноманітнену сирну тарілку (наприклад ще якимись соленими штучками та асортиментом горіхів), а до вина - наприклад брі та свіжий багет. Львів - це маленький "Париж", і інколи хочеться чогось такого з натяком на Францію, особливо на тому чудо-балкончику...
Середній чек - 150-200 грн.(без картки - 2000 грн.) з особи.  Можна звісно і кавою обмежитись з морозивом (до 35 грн), хоча таке можна і знизу в "Діані..." взяти.
За що я люблю цей заклад? За те, що там мало сторонніх (себто туристів), за гарну музику, та таємничі сутінки, за вуйка в халаті що завжди чекає в гості, з уважність Михайла, за добре вино, за столики-підвіконня і вечори за ними і за можливість відчути себе особливою.
Знайдіть час теплого літнього вечора аби, забронювавши попередньо столик на балконі, випити вина з сиром і послухати звуки вечірнього Ринку...
p.s. А Томас ввечері намагався гризти квіти - напевне ображався, що не принесли йому погризти масонської рибки:)

Немає коментарів:

Дописати коментар