About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

28 квітня 2013 р.

BonJour Cafe

Сьогодні видався надто погожий і теплий день, аби після роботи йти додому. Погода чудова, настрій - типовий для вихідного дня. Ну принаймні напіввихідного, як це було у мене:)



Нині було офіційне відкриття літнього сезону - я була без колготок:).
 І знаєте, коли надворі +26 вони і не потрібні... Здибавшись з Максом і відсидівши півтори години на лавці  на "стометрівці" ми таки дочекались Андрія і пішли прогулятись центром. 
Потім вирішили десь присісти, а оскільки всюди був аншлаг (субота як не як), ми зупинились в "BonJour Cafe", що знаходиться на площі біля церкви Петра і Павла, або ж інакше - костелу Єзуїтів, що в самому центрі міста. Гарний вид зі столиків закладу - старі  будинки і готель "Леополіс".




Заклад має на меті створити шматочок Франції у Львові. Наскільки це вдалось?  Ну як сказати... Ейфелева вежа є, офіцінтка з міні-капелюшком є, мережевні скатертки на місці, але...




1. В меню практично відсутні традиційні французькі десерти - лимонний пиріг, круасани (вони тільки на сніданок), шаблі з полуницею, крем-брюле, яблучний пиріг, клафуті.... Що пригадала - написала... Але в меню є тільки морозиво, фрукти, з випічки -  тільки гарячий шоколадний торт (вихід 70 грамів), штрудель з горіхами, родзинками і ще чимось( не зовсім і Францією віє...) і чізкейк (зовсім не те....).... Також є фондю ( це вже краще:) ). 
Є десерт від шефа - 40 грн. В  чому сюрприз - не пояснили, але напевне щось особливе..

2. В меню є гарячі страви традиційної кухні Франції. Перелік чималий. Ціни різні. Мало б бути смачно і гарно. Але чомусь взагалі немає французької випічки...

3. Салати на різний смак, середня ціна - 40 грн за порцію.

4. Є вибір чаїв, кави, алкоголю (аж занадто), а от о восьмій вечора в суботу розливного пива не виявилось, мовляв - скінчилось!

5. В меню є сніданки. Різні.

6. Симпатична і привітна офіціантка

7. Чистий  і просторий туалет.

Отож це було в цілому, тепер в деталях. Ми сиділи надворі. 
 

Свічки на столики принесли аж коли стемніло... 


Якось так бідненько виглядав столик без квітів... При вході в заклад стоять штучні тюльпани... Якось нагадує прохоронне бюро, попри те, що ті тюльпани яскраві. Краще б виглядали деревця, або ж невеликі, та все ж живі вазонки - всетаки надворі погода сприятлива для них..
 Надворі близько 8 столиків - невже така проблема для закладу  в центрі міста на кожен столик поставити бодай по одній маленькій троянді??? Або ж використати в оформленні сезонні квіти - нарциси чи гілля "котиків"..

Замовлення принесли швидко. Макс пив чай (22 грн) - вишня з чимось, що пахло приємно. Тут без претензій.

Андрій хотів пива. Розливного не було. Пляшка "Зіберта" обійшлась в 12 грн. До пива запропонували сир-фрі (28 грн.).


Непогано. Судячи з усього був використаний пивний кляр, що надав об'єму яєчній масі. Досить смачно до пива. Шкода, що не розливного...


Я хотіла десерту... Я б з радістю затоптала яблучнйи пиріг, але оскільки його не було в меню взагалі - замовила чізкейк. Традиційний десерт американських кухні... 
Уявляла, що на тонкому бисквітному коржі буде сирне суфле з додаванням желатину і полите шоколадом чи джемом. 
Ага, вже... Принесли ЩОСЬ що віддалено було інтерпритацією Львівського сирника і кексу...
 

 По-перше ЦЕ випікалось у нетрадиційній формі, по-друге - сир ніби залили у форму з тіста, яке було тверде і судячи з усього мали надлишок борошна, що і було причиною твердості. 

Саме сирне суфле ніби й непогане, але зрадницьки пригоріло і гірчило... 


При подачі поклали підгорілим донизу. Все це присипали какао і прикрасили м'ятою. Якби десерт назвали інакше - може б і реакція моя була інша... А так я чекала традиційного чізкейку, а тут такий облом... ВОНО затягнуло 27 грн, орієнтовно 150 грам.







Американо подали красиво і правильно - 1/4 кави в горнятку і 3/4 води в маленькому кухлику. От тільки горня видалось дещо замалим... Але кава смачна.


Було не дуже приємно, коли замість килимків-підставок під тарілку застелили вдвоє складену рекламу віскі... Шановна адміністрація закладу!!! Навіть в магазинах "Все по 5 грн" можна знайти чудові, а головне дешеві килимки-підставки і не позоритись з рекламними матеріалами інших фірм!!! Але посуд був чистий.

Всередині інтер'єр цікавий, як на мене "шоколадний", але не дуже французький...
Закладу не вистачає особливого шарму, не вистачає родзинки... Меню цікаве, але не цілком відповідає тематиці... Музика... Гммм.. Прокручувати 4 треки по "енному" колу то якось "не альо"...
В цілому непогано, але ще раз я туди навряд чи піду...

Немає коментарів:

Дописати коментар